WIJHKO te sterk voor dames DIOS

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS leden een verdiende nederlaag tegen WIJHKO in De Wijk. De Oldemarktsters konden alleen in de eerste set een vuist maken. In het vervolg van de wedstrijd waren de gastvrouwen uit De Wijk de baas, zodat de wedstrijd voor DIOS verloren ging met 3-1.

Trainer/coach Brent Knol begon de wedstrijd met spelverdeelster Anne Wil Folkersma, met in haar diagonaal Michelle Jelsma, de buitenaanvalsters Janneke Dekker en Quirine Steenbergen en midaanvalsters Marle Mulder en Mariëlle Verbeek.

In de eerste set ging de strijd tot halverwege de set redelijk gelijk op. Dankzij een magistrale serviceserie van Michelle Jelsma wist DIOS een gat te slaan, dat het in de slotfase wist vast te houden. De Oldemarktsters wonnen de set met 20-25.

In de tweede set kwam WIJHKO op stoom. DIOS kreeg geen moment vat op de tegenstandster, dat passend en verdedigend goed op dreef was. Aanvallend werden de Oldemarktsters onder grote druk gezet, waardoor WIJHKO een grote voorsprong kon opbouwen. Coach Knol bracht Anne Hoogma nog in het veld, maar de schade kon niet meer worden gerepareerd, zodat WIJHKO de set met ruime cijfers afgetekend won: 25-10.

DIOS herstelde zich enigszins in de derde set. Deborah van der Valk maakte na een slepende enkelblessure aanvallend weer haar eerste minuten en deed dat naar behoren. Dankzij haar goede aanvallen kon DIOS nog enigszins in het spoor blijven, maar WIJHKO bleek opnieuw een maatje te groot. Het won de derde set met 25-17.

In de vierde set konden de Oldemarktsters nog iets meer tegenstand bieden. DIOS kon de verdediging van WIJHKO eindelijk onder druk zetten met gevaarlijke services. Daardoor bleef het verschil gedurende de gehele set gering. In de slotfase was het toch WIJHKO, dat aanvallend beter was dan de Oldemarktsters, dat doordrukte. De gastvrouwen wonnen ook de slotset met 25-23.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen D1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.