Dames DIOS verslaan VC Zwolle

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS hebben de eerste overwinning in de eerste klasse te pakken. Tegen het hoger geplaatste VC Zwolle werd een ruime overwinning behaald. De Oldemarktsters waren met name verdedigend attent en trokken daarmee de lijn van de vorige wedstrijd door. DIOS was in de tweede set even niet genoeg bij de les en moest deze aan de Zwolsen laten. De overige sets werden met ruime cijfers gewonnen.

Trainer/coach Brent Knol begon de wedstrijd met spelverdeelster Mieke Schokker, met Michelle Jelsma in haar diagonaal, de net 15-jarige A-juniore Iris Groen en Mariëlle Verbeek op de midaanval en de buitenaanvalsters Janneke Dekker en Quirine Steenbergen. Deborah van der Valk speelde als libero.

De Oldemarktsters begonnen de wedstrijd overdonderend. Met een stevige servicedruk, waar VC Zwolle zich geen raad mee wist, en vlijmscherpe aanvallen van Quirine Steenbergen, die rechtdoor veelvuldig wist te scoren nam DIOS in de eerste set een grote voorsprong. A-juniore Iris Groen droeg haar steentje bij met een goede blokkering en wist ook aanvallend te scoren. De overmacht van DIOS was dermate groot, dat de Oldemarktsters de eerste set met ruime cijfers wonnen op 25-11.

In de tweede set kwam DIOS meer onder druk te staan. Aanvankelijk ging de strijd nog gelijk op, maar halverwege de set wisten de Zwolsen toch een gat te slaan, mede dankzij hun sterke blokkering. Coach Brent Knol trachtte het tij nog te keren met een spelverdelerswissel. Anne Wil Folkertsma loste Mieke Schokker af. In de eindfase kwamen de Oldemarktsters nog terug tot 22-24, maar de set was voor VC Zwolle met 22-25.

In de derde set namen Mieke Schokker en Anne Wil Folkertsma afwisselend de spelverdeling voor hun rekening. Die afwisseling zorgde voor verrassende aanvallen, waarvan Janneke Dekker en Quirine Steenbergen dankbaar konden profiteren. Zij vonden de gaten in de verdediging van VC Zwolle, waardoor DIOS ruim voor de eindfase van de set een voorsprong had en deze ook niet meer uit handen gaf. De Oldemarktsters trokken de derde set overtuigend naar zich toe met 25-17.

Anne Wil Folkertsma nam in de slotset de spelverdeling voor haar rekening. Al snel in de set namen de Oldemarktsters een voorsprong van vier tot vijf punten. Dankzij de opnieuw sterke verdediging van DIOS kwam deze marge in het verloop van de set geen moment meer in gevaar, zodat de set met 25-20 en de wedstrijd met 3-1 werd gewonnen.

DIOS staat na de overwinning op VC Zwolle voorlopig op de negende positie in de eerste klasse.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen D1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.