Verlies dames DIOS tegen Reflex

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS speelden in Kampen in de tweede competitiewedstrijd in de eerste klasse een goede wedstrijd tegen de nieuwe koploopster Reflex. Trainer/coach Brent Knol van DIOS moest een aantal ervaren krachten missen en liet twee A-speelsters ervaring opdoen in de wedstrijd. Ondanks de goede tegenstand was Reflex toch een maatje te groot voor de Oldemarktsters. Ondanks het verlies stapte DIOS toch met een goed gevoel van het veld, omdat het verdedigend tegen een topteam in de eerste klasse goed voor de dag kwam.

Trainer/coach Brent Knol begon met spelverdeelster Mieke Schokker, met Michelle Jelsma in haar diagonaal, de buitenaanvalsters Anne Hoogma en Anne Wil Folkertsma en op de midaanval speelden de A-junioren Iris Groen en Ismay Lafaille. Vaste libero Marieke Braad was afwezig. Zij werd op de liberopositie vervangen door Deborah van der Valk.

In de beginfase van de wedstrijd ging de strijd nog gelijk op, maar vanaf 10-10 nam Reflex afstand door een sterke servicedruk en de sterke midaanval. Toch kwamen de Oldemarktsters, dankzij goed verdedigend werk ook regelmatig aan prima aanvallen toe. Reflex maakte het verschil in de slotfase van de set met de service en won de eerste set met 25-16.

In de tweede en de derde set bood DIOS prima tegenstand. Anne Hoogma wist met haar sterke service regelmatig verwarring te zaaien in de verdediging van Reflex, terwijl Michelle Jelsma als diagonaalverdedigster sterk op dreef was, waardoor DIOS van daaruit ook aanvallend regelmatig kon scoren.

Ook de beide A-junioren, Iris Groen en Ismay Lafaille, kweten zich vooral blokkerend goed van hun taak. Uiteindelijk gaf de routine van Reflex de doorslag. Zij wonnen deze sets met 25-21 en 25-20.

Aan het begin van de vierde set kwam Marle Mulder bij DIOS binnen de lijnen op de midaanval. Spelverdeelster Mieke Schokker wist met haar sterke service nog de nodige punten te scoren, maar uiteindelijk was Reflex toch een maatje te groot voor de Oldemarktsters. Reflex trok de maximale winst over de streep met setwinst in de vierde set op 25-17.

Toch waren speelsters en trainer/coach van DIOS positief over de wedstrijd. Trainer/coach Brent Knol zag vooral verdedigend na twee competitiewedstrijden al een stijgende lijn, waardoor er ook in de komende wedstrijden weer meer rendement kan komen uit de aanval.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen D1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.