Jeugdig VC Zwolle verslaat heren DIOS

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS moesten in de tweede ronde van de competitie in de Derde Divisie hun meerdere erkennen in een jeugdig VC Zwolle 2. De Oldemarkters, die geen moment goed in de wedstrijd kwamen en lang niet het niveau van vorige week haalden, hadden de tweede set voor het grijpen, maar verzuimden door te drukken. Pas in de vierde set wist DIOS haar stempel op de wedstrijd te drukken, maar toen was het al te laat. De jeugdige Zwollenaren wonnen verdiend met 3-1.

Bij de Oldemarkters was midaanvaller Martijn Onstwedder afwezig. Sigurd van Starkenburg keerde na een jaar afwezigheid terug in de selectie, zodat trainer/coach Klaas Veenma toch kon beschikken over acht spelers.

Opmerkelijk was, dat de reserves van VC Zwolle grotendeels bestond uit spelers onder de 17 jaar. Dit jeugdige team maakte het DIOS behoorlijk lastig. Vanaf het begin van de eerste set nam DIOS het initiatief. Met scores van Albert Berger op de midaanval en Marco Plat namen de Oldemarkters een lichte voorsprong. Dennis Damhuis kwam twee keer prachtig door op de buitenaanval, maar VC Zwolle kwam op 13-13 weer langszij. Vanaf dat moment had DIOS veel moeite met de gevaarlijke service van de jeugdige Zwollenaren. De verdediging van DIOS kreeg de service van VC Zwolle maar niet onder controle en de Zwollenaren konden vrij eenvoudig naar een grote voorsprong uitlopen. De eerste set ging dan ook met 25-14 verloren voor DIOS.

In het begin van de tweede set nam VC Zwolle dankzij de sterke service in eerste instantie een lichte voorsprong, maar de Oldemarkters waren duidelijk beter bij de les. Dankzij sterk blokkeren van Albert Berger en Harmen Arendhorst kwam DIOS weer langszij. Tot 10-10 ging de strijd gelijk op. Een prachtige geplaatste bal van Dennis Damhuis en een service-ace van Johan Dijkstra bracht DIOS weer op voorsprong, maar de Zwollenaren kwamen op 13-13 weer langszij. Vanaf dat moment gaven beide teams elkaar geen duimbreed toe tot in de slotfase van de set. Bastiaan van de Haar bracht DIOS op 20-21 op voorsprong. De Oldemarkters kregen in de slotfase de mogelijkheden om de set naar zich toe te trekken, maar deden dat niet. Met zijn krachtige sprongservice bracht Harmen Arendshorst DIOS vanaf 23-21 weer op gelijke hoogte op 24-24. De laatste punten waren met een sprongservice voor VC Zwolle, dat de set won met 26-24.

In de derde set liepen de Oldemarkters constant achter de feiten aan. VC Zwolle nam vanaf het begin van de set een voorsprong en gaf deze niet meer uit handen. De Zwollenaren wonnen ook de derde set met 25-17.

In de vierde set kwam Sigurd van Starkenburg, die in de eerste drie sets veelvuldig was ingezet in de verdediging voor Albert Berger, op de buitenaanval voor Bastiaan van de Haar. De Oldemarkters, gebrand om toch een punt uit de wedstrijd te slepen, namen vanaf het begin een kleine voorsprong. Spelverdeler Miquel Verbeek vergrootte het gat met zijn strakke service tot 8-11. Goede aanvallen van Johan Dijkstra en de sprongservice van Harmen Arendshorst zorgden voor een geruststellende voorsprong op 14-20. In de slotfase waren het Sigurd van Starkenburg en Dennis Damhuis, die het punt over de streep trokken: 19-25

Geplaatst in Wedstrijdverslagen H1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.