Heren DIOS komen tekort tegen VC Joure

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS moesten hun meerdere erkennen in het hooggeplaatste VC Joure. Hoewel de Oldemarkters met name in de eerste en de vierde set kansen kregen op een beter resultaat, waren het de Friezen, die in de slotfases van deze sets lieten zien, dat ze een set over de streep konden trekken. DIOS bleef met lege handen achter en ging met een 0-4 nederlaag van het veld.

Trainer/coach Klaas Veenma begon met spelverdeler Miquel Verbeek, met in zijn diagonaal Marco Plat, de buitenaanvallers Dennis Damhuis en Bastiaan van de Haar en de midaanvallers Martijn Onstwedder en Johan Dijkstra.

DIOS begon de wedstrijd voortvarend en nam in het begin van de eerste set het initiatief. Door de ijzersterke blokkering van Bastiaan van de Haar kwamen de Oldemarkters op een 10-7 voorsprong. VC Joure echter was een geduchte, ervaren tegenstander, en kwam weer op gelijke hoogte op 12-12. Leon van der Heide kwam op de servicepositie voor Martijn Onstwedder en wist met zijn gevaarlijke services er voor te zorgen, dat DIOS op een 16-12 voorsprong kwam. DIOS wist de voorsprong echter niet vast te houden en richting de eindfase van de set kwam VC Joure op 18-18 weer langszij. De ervaring van VC Joure zorgde ervoor, dat DIOS alsnog de eerste set verloor met 20-25.

Na een lichte achterstand in de beginfase van de tweede set kwam DIOS nog even langszij op 6-6. VC Joure liet in de tweede set zien, dat het niet voor niets op de tweede plaats in de Promotieklasse staat. De blokkering en de verdediging van DIOS konden de gevarieerde aanvallen van VC Joure onvoldoende pareren, zodat de Friezen een ruime marge konden opbouwen en de set afsloten met setwinst op 15-25.

Aan het begin van de derde set besloot coach Veenma om spelverdeler Miquel Verbeek te vervangen voor Leon van der Heide. Sigurd van Starkenburg kwam op de diagonaalpositie te spelen en Albert Berger begon op de midaanval voor Johan Dijkstra. Deze omzettingen hadden echter niet het gewenste effect. Vanaf het begin van de set liepen de Oldemarkters achter de feiten aan. DIOS kwam al snel op een grote achterstand te staan. Halverwege de set kwam Miquel Verbeek terug als spelverdeler, maar DIOS stond toen al negen punten achter. In de slotfase gooide VC Joure er nog een schepje bovenop. Met een harde sprongservice wisten de Friezen in de slotfase de laatste vier punten te scoren en wonnen ze de set met een ruime voorsprong op 10-25.

In de vierde set was DIOS beter bij de les, vastbesloten om in ieder geval nog een punt uit de wedstrijd te halen. De Oldemarkters boden aanmerkelijk meer tegenstand en kwamen door een sterke serviceserie van Johan Dijkstra op een 10-6 voorsprong. Toch kon DIOS deze voorsprong niet vasthouden en zag het VC Joure langzaam maar zeker weer langszij komen. Tot 20-20 waren beide teams aan elkaar gewaagd. In de slotfase ging VC Joure net even iets slimmer om met de mogelijkheden. Met een paar geplaatste tactische ballen sloegen ze op 21-24 het gaatje om vervolgens de set en de wedstrijd geroutineerd binnen te halen met 21-25, de Oldemarkters achter latend met lege handen.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen H1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.