Nipt verlies heren DIOS

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS moesten na een spannende wedstrijd met een gering verschil hun meerdere erkennen in AVC ’69 in Akkrum. Na een eenzijdige eerste set, die voor de Oldemarkters ruim verloren ging stond DIOS op en maakte het AVC in de rest van de wedstrijd uiterst moeilijk. Er ontspon zich een prachtig gevecht, dat in de resterende sets met slechts twee punten verschil werd beslecht. Uiteindelijk was het AVC, dat net even gelukkiger was en de wedstrijd nipt met 3-1 wist te winnen.

Trainer/coach Klaas Veenma begon de strijd met spelverdeler Miquel Verbeek met Harmen Arendshorst in zijn diagonaal, de buitenaanvallers Bastiaan van de Haar en Marco Plat en de midaanvallers Martijn Onstwedder en Johan Dijkstra.

AVC zette DIOS vanaf het begin van de eerste set onder druk met een strakke service. De verdedigers van DIOS kregen er geen vat op en kwamen daardoor te weinig aan aanvallen toe. AVC nam dan ook snel afstand van DIOS met een ruime voorsprong, die het ook niet meer uit handen zou geven. DIOS verloor de set kansloos met ruime cijfers: 25-13.

Aan het begin van de tweede set werd spelverdeler Miquel Verbeek afgelost door Leon van der Heide. De Oldemarkters stroopten de mouwen op en namen brutaal de leiding, dankzij een steeds beter functionerend blok en prachtige aanvallen van Martijn Onstwedder, Harmen Arendshorst en Marco Plat. Halverwege de set had DIOS vijf punten voorsprong op 8-13. Dankzij de gevaarlijke service kwam AVC snel dichterbij en nam voor het eerst in de set de leiding op 15-14. DIOS bleef echter knokken voor een goed resultaat en bleef dankzij een pipe-aanval van Arendshorst en goede aanvallen van Plat en Bastiaan van de Haar dichtbij.

DIOS kwam van 23-21 op 23-23 weer langszij dankzij een fraaie midaanval van Martijn Onstwedder en een goede service van Miquel Verbeek. In de slotfase was AVC net even wat gelukkiger met de afronding, zodat ook de tweede set naar AVC ging met 26-24.

In de derde set namen de Oldemarkters vanaf 6-6 weer het initiatief. Dankzij de goede blokkering en prima aanvallen nam DIOS via 8-14 een voorsprong op 12-17. AVC veranderde van tactiek en speelde plots veel tactische ballen waar ze succesvol mee was en zodoende terug kwam tot 16-17. Coach Veenma nam een time-out en vanaf dat moment liep DIOS dankzij Marco Plat en een prachtige aanval dwars door het blok van Bastiaan van de Haar weer iets uit. In de slotfase was het van de Haar, die met een prachtig lobje over het blok van AVC DIOS op setpoint zette op 21-24. Met een harde aanval trok Harmen Arendshorst de set voor DIOS op 23-25 over de streep.

Ook in de vierde set waren beide teams aan elkaar gewaagd. Beide teams namen beurtelings de leiding, maar groter dan één of twee punten werd die nooit. Vanaf 20-20 kregen de Oldemarkters de kans om een beslissende vijfde set af te dwingen. Twee goede aanvallen van Arendshorst en een blok van Arendshorst en Onstwedder bracht DIOS op een 20-23 voorsprong. Toch was het AVC, dat door een paar fouten aan DIOS-zijde weer langszij kwam op 23-23. In de slotfase was het AVC, dat de wedstrijd naar zich toe trok met een nipte setoverwinning met 27-25.

Na afloop overheerste toch het gevoel, dat er met een beetje geluk meer in had gezeten voor de Oldemarkters.

Belangrijke winst heren DIOS

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS wisten voor de tweede opeen volgende week belangrijke punten te pakken in de Derde Divisie. Dit keer waren de debutanten uit Oldemarkt te sterk voor het op de elfde plaats staande Veracles in Groningen. Na een sterk begin verslapte de aandacht in de derde set. DIOS herstelde zich goed in de vierde set, zodat de wedstrijd werd afgesloten met 1-3 winst. Met vier punten erbij staan de Oldemarkters nu op de achtste plaats en nemen voorzichtig afstand van de onderste plaatsen.

Trainer/coach Klaas Veenma koos voor dezelfde opstelling als vorige week met spelverdeler Leon van der Heide, met Sigurd van Starkenburg in zijn diagonaal, de buitenaanvallers Bastiaan van de Haar en Harmen Arendshorst en de midaanvallers Martijn Onstwedder en Albert Berger. Marco Plat speelde als libero.

In de beginfase van de eerste set waren beide teams aan elkaar gewaagd. Veracles nam enkele keren twee punten voorsprong, maar vanaf 11-11 lag het initiatief in handen van de Oldemarkters. Bastiaan van de Haar scoorde belangrijke punten, zowel blokkerend als aanvallend. Albert Berger zorgde met een verrassende tweeslag voor een gaatje, dat door een sterke service van Sigurd van Starkenburg werd uitgebreid tot 12-18. Miquel Verbeek kwam op de service meerdere keren in het veld voor Albert Berger, maar was niet zo succesvol als vorige week. In de slotfase bracht Martijn Onstwedder met een harde midaanval de Oldemarkters op setpoint. Bastiaan van de Haar verzilverde het setpoint met een prachtige rechtdoor geslagen aanval: 18-25.

De beginfase van de tweede set verliep identiek aan de eerste. Weer was het Veracles, dat in eerste instantie een lichte voorsprong nam, maar opnieuw vanaf 11-11 was DIOS de baas in het veld. DIOS varieerde volop met afwisselend harde en tactisch geplaatste ballen. Veracles hielp nog een handje mee door slordig te zijn in de afwerking, zodat de Oldemarkters een ruime voorsprong namen op 11-19. In de slotfase was Harmen Arendshorst belangrijk met een paar harde pipe-aanvallen vanachter de drie meter lijn, zodat ook de tweede set een prooi was voor DIOS met 19-25.

In de derde set waren de rollen omgekeerd. Nu was het DIOS, dat tot halverwege de set een lichte voorsprong had, maar de Groningers kwamen op 12-12 langszij. Nu was het DIOS, dat in het tweede gedeelte van de set slordig omsprong met de kansen. Tot 20-20 ging de strijd nog gelijk op, maar in de slotfase was het Veracles, dat mede door fouten aan Oldemarkter zijde de set naar zich toe trok met 25-21.

In de vierde set was DIOS beter bij de les. Leon van der Heide spreidde met veel variaties de aanvallen. Vanaf het begin van de set lag het initiatief bij DIOS. Vanaf 9-12 wist Miquel Verbeek met zijn strakke service de marge te vergroten tot vier punten. Veracles probeerde de verdediging van DIOS te ontregelen met korte tactische ballen, maar DIOS was bij de les. Met zijn sprongservice wist Harmen Arendshorst de voorsprong te vergroten. Met een sterk blok van Martijn Onstwedder kwam DIOS op 13-18. In de slotfase had Bastiaan van de Haar opnieuw succes met een rechtdoor geslagen bal. Harmen Arendshorst maakte het karwei met een harde aanval af op 17-25.

Eerste winst heren DIOS in Derde Divisie

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS hebben hun eerste overwinning in de Derde Divisie te pakken. De Oldemarkter debutant wist, ondanks drie blessuregevallen, een knappe en overtuigende zege te behalen op VVH uit Harlingen. Door de zege stijgt DIOS voorlopig van de elfde naar de achtste plaats in de Derde Divisie.

Voor de wedstrijd hield menig DIOS-fan zijn hart vast hoe de wedstrijd zou verlopen. De Oldemarkters hadden een desastreuse week achter de rug. Na het wegvallen van Dennis Damhuis (buikoperatie) liep Marco Plat een hamstringblessure op. Tot overmaat van ramp schoot bij Johan Dijkstra in de laatste training een vinger uit de kom. Onderzoek in het ziekenhuis leverde een week gips op. De overgebleven spelers uit de selectie lieten zich echter niet uit het veld slaan en leverden een prima prestatie in de tot nu toe beste wedstrijd van het seizoen.

Trainer/coach Klaas Veenma begon de wedstrijd met spelverdeler Leon van der Heide, die vanaf het begin zijn stempel op de wedstrijd drukte met goede keuzes. Midaanvaller Martijn Onstwedder zette meteen de toon door met twee snelle midaanvallen te scoren. Marco Plat, nog niet in staat om explosief te springen, kon wel een goede bijdrage in de verdediging leveren als libero. Toch gingen beide teams tot halverwege de set gelijk op. Op 15-16 kwam Miquel Verbeek voor Albert Berger in het veld om te serveren. Met zijn strakke en gevaarlijke service stichtte hij zoveel onrust in de verdediging van VVH, dat DIOS een gat kon slaan naar 22-17. De Oldemarkters gaven deze voorsprong in de slotfase niet meer weg. Met een machtige sprongservice van Harmen Arendshorst sloot DIOS de set winnend af met 25-18.

In de beginfase van de tweede set kon VVH nog bijblijven tot 8-8, maar vanaf dat moment nam DIOS de leiding met twee prachtige tactische tipballen van Martijn Onstwedder. DIOS breidde de voorsprong gestaag uit. In de slotfase wist ook Albert Berger met een prachtige tactische bal te scoren. Uiteindelijk wonnen de Oldemarkters de set met ruime cijfers op 25-15.

In de derde set gingen beide teams tot 14-14 gelijk op. Gaande weg slopen er toch slordigheden in het spel van DIOS, mede veroorzaakt door een sterke service van VVH. De Harlingers namen in de slotfase van de set afstand van DIOS en wonnen de set met 18-25.

In het begin van de vierde set nam DIOS een lichte voorsprong, dankzij de goede service en een plaatsbal achter in het veld van VVH van Sigurd van Starkenburg. Tot halverwege de set bleef deze marge bestaan. Met twee prachtige diagonale aanvallen van Bastiaan van de Haar kwam DIOS op een 16-10 voorsprong. In de slotfase van de set was Albert Berger belangrijk met een sterke blokkering. Even later moest hij het veld ruimen door een ongelukkige botsing, die gelukkig geen verdere gevolgen had. Harm Thijs Kok van heren 2 verving hem in de laatste punten van de set, die door fouten van VVH eenvoudig naar de Oldemarkters ging met 25-17, waardoor de wedstrijd overtuigend door DIOS werd gewonnen met 3-1

Heren DIOS onderuit tegen AVC ‘69

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS kregen in de Derde Divisie niet wat ze misschien wel verdienden in de wedstrijd tegen AVC ’69. Na een kansloos verloren eerste set rechtten de Oldemarkters de rug en boden goed partij aan de hoger geplaatste gasten uit Akkrum. In de slotset stond DIOS lange tijd op een lichte achterstand, maar kreeg het niet de beloning van een punt, nadat het zich knap tot 25-25 terug had gevochten. In de slotfase wist AVC er alsnog met de volle buit van door te gaan.

Trainer/coach Klaas Veenma begon de wedstrijd met spelverdeler Leon van der Heide, met Harmen Arendshorst in zijn diagonaal, de midaanvallers Martijn Onstwedder en Albert Berger en de buitenaanvallers Marco Plat en Bastiaan van de Haar.

De Oldemarkters stonden vanaf het begin van de eerste set onder zware druk van AVC. De passers konden de gevaarlijke service van AVC maar niet onder controle krijgen en dat zorgde er voor, dat de gasten uit Akkrum halverwege de set al op een grote voorsprong stonden op 4-13. Dit gat was voor DIOS te groot om nog te dichten en de eerste set ging dan ook kansloos verloren met 12-25.

Aan het begin van de tweede set kwam Miquel Verbeek als spelverdeler voor Leon van der Heide, die in het vervolg van de wedstrijd veelvuldig werd ingezet voor de service en de pass in de verdediging. De Oldemarkters boden meer tegenstand en kwamen gedurende de wedstrijd steeds dichter bij AVC. Na een 3-8 achterstand kwam DIOS dankzij goede aanvallen van Harmen Arendshorst en Bastiaan van de Haar terug tot 7-8. Halverwege de set brak opnieuw een periode aan, dat DIOS moeite had met de service van de tegenstander. AVC nam een paar punten voorsprong en stond die niet meer af, zodat ook de tweede set een prooi was voor AVC met 19-25.

Aan het begin van de derde set kwam Sigurd van Starkenburg in het veld voor Marco Plat. Johan Dijkstra kwam in de plaats van Albert Berger op de midaanval.

Even leek de derde set een herhaling van de eerste set te worden. AVC nam opnieuw een grote voorsprong op 2-10. Marco Plat kwam al snel terug in het team vanwege een rugblessure van Bastiaan van de Haar. De Oldemarkters vochten zich punt voor punt terug in de wedstrijd. Dankszij de strakke en gevaarlijke service van spelverdeler Miquel Verbeek kwam DIOS terug tot 8-11. AVC echter behield het initiatief. Vanaf 14-21 vocht DIOS zich met knappe aanvallen van Sigurd van Starkenberg en Marco Plat nog terug naar 21-23, maar de laatste punten waren voor AVC dat met 21-25 won.

In de slotset nam AVC een paar punten voorsprong, die lang in stand bleven. Richting het einde stond AVC zes punten voor op 17-23, maar DIOS knokte zich knap terug tot 25-25, dankzij opnieuw de strakke service van Miquel Verbeek, goede aanvallen van Arendshorst en van Starkenburg en een sterk blok van Martijn Onstwedder. Toch was het AVC, dat de maximale winst haalde met een nipte 25-27 winst in de vierde set, de Oldemarkters met lege handen achterlatend. Toch biedt de vechtlust en veerkracht van DIOS mogelijkheden om de nodige punten te vergaren in het verloop van het seizoen. Na vijf wedstrijden hebben de Oldemarkters al vier ploegen bestreden, die nu in de top zes van de Derde Divisie staan. De mogelijkheden moeten er komen tegen de concurrenten die ook om handhaving strijden.

Reserves Side Out te sterk voor DIOS

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS speelden in de Derde Divisie tegen de reserves van Side Out uit Slagharen. Vorig seizoen troffen beide teams elkaar in de bekercompetitie en werd het een spannende wedstrijd, die door Side Out nipt met 2-3 werd gewonnen. Zover kwam het dit keer niet. De Oldemarkters boden met name in het tweede gedeelte van de wedstrijd prima tegenstand, wonnen de vierde set, maar moesten genoegen nemen met een 1-3 nederlaag tegen een topploeg in de Derde Divisie.

Trainer/coach Klaas Veenma begon de wedstrijd met spelverdeler Miquel Verbeek, met in zijn diagonaal Harmen Arendshorst, de buitenaanvallers Marco Plat en Sigurd van Starkenburg en de midaanvallers Martijn Onstwedder en Albert Berger. Het was de eerste wedstrijd zonder Dennis Damhuis, die als gevolg van een buikoperatie zeker tot januari uit de roulatie zal zijn.

In het begin van de eerste set kwam DIOS door prima aanvallen van Sigurd van Starkenburg en Harmen Arendshorst op een lichte voorsprong, maar vanaf 7-7 moesten de Oldemarkters Side Out toch laten gaan. DIOS wist onvoldoende aanvalsdruk te ontwikkelen, waardoor de gasten uit Slagharen steeds verder uitliepen en uiteindelijk de set met 15-25 wonnen.

Met dezelfde formatie werd de tweede set een herhaling van de eerste. DIOS liep al snel achter de feiten aan en wist de gevaarlijke aanvallen van Side Out onvoldoende te pareren. Side Out liep ogenschijnlijk gemakkelijk weg van DIOS en nam ook nu een ruime voorsprong. Halverwege de set werd Johan Dijkstra ingebracht voor Albert Berger, maar een echte ommekeer kwam er niet. Side Out wist ook de tweede set overtuigend te winnen met 17-25.

In de derde set stroopten de Oldemarkters de mouwen op. Met twee wissels probeerde coach Veenma de wedstrijd te kantelen en dat lukte bijna. Leon van der Heide kwam als spelverdeler voor Miquel Verbeek en Bastiaan van de Haar kwam op de buitenaanval voor Sigurd van Starkenburg. Na een lichte achterstand aan het begin van de set gooiden de Oldemarkters de schroom van zich af en boden prima tegenstand aan Side Out. Bastiaan van de Haar begon goed aan de set met twee prachtige scores en vanaf 6-6 bleef het tot het beslissende punt uitermate spannend. Geen moment was het verschil tussen beide teams groter dan twee punten. Aanvallend wist DIOS Side Out goed onder druk te zetten met prachtige aanvallen van Arendshorst en Martijn Onstwedder. Ook Marco Plat wist een aantal prima punten te scoren. In de slotfase op de stand 25-26 zorgde een knullig misverstand bij DIOS voor de setzege van Side Out op 25-27.

In de slotset schoot DIOS furieus uit de startblokken. De goede derde set gaven de Oldemarkters het vertrouwen, dat er toch nog een punt uit de wedstrijd te slepen viel. In no time stond er 12-2 op het scorebord, door prima aanvallen van Marco Plat, Martijn Onstwedder en Harmen Arendshorst. Bastiaan van de Haar en Johan Dijkstra lieten zien, dat er ook met tactisch geplaatste ballen gescoord kan worden. Deze ruime voorsprong liet DIOS zich niet uit de handen glippen. Op 24-16 haalde Martijn Onstwedder met een harde midaanval het punt binnen: 25-16.

Afgelopen woensdag wist DIOS de bekerwedstrijd tegen eerste klasser Pegasus uit Zwartsluis te winnen met 1-3 en gaat door naar de tweede ronde.