Volleybal vereniging

Wedstrijd afmelden

 

Aan het afmelden van wedstrijden zitten een aantal richtlijnen verbonden. Hier onder vind je een stuk uit een mail wisseling tussen ons wedstrijd secretariaat en de competitieleider.

 

 

Hallo Secretaris,

Als een vereniging/team zich afmeld bij het wedstrijd secretariaat van de tegen partij (telefonisch of per mail incl. antwoord) voor het niet kunnen/willen spelen van een wedstrijd. Hoeft de desbetreffende vereniging/team daarmee niet akkoord te gaan.

 

Richtlijn hier in is tussen de 5 en 3 dagen voor aanvang van de wedstrijd.

 

De volgende stappen volgen bij het afmelden van wedstrijden.

Het team dat zich heeft afgemeld krijgt 3 punten in mindering op de ranglijst en de wedstrijd blijft voorlopig op niet gespeeld staan. Beide partijen zijn niet verplicht de wedstrijd in te halen, het mag wel. Mocht blijken dat het spelen voor de eindstand van de gedupeerde partij van belang is, kan er alsnog besloten worden door de NeVoBo dat de wedstrijd gespeeld moet worden. De vereniging/team dat zich heeft afgemeld voor de desbetreffende wedstrijd behoudt echter de -3 punten en kan door te winnen met 3-0 de -3 wegpoetsen, maar meer dan dat, zit er niet in voor ze.

Er zullen vast teams zijn die misbruik proberen te maken van het mogen inhalen van wedstrijden. Feit blijft dat een tegenstander nooit akkoord hoeft te gaan met verplaatsen van een wedstrijd. Als je wilt voorkomen dat teams in jouw poule gaan klooien met data kun je er op staan dat de wedstrijd op de geplande datum gespeeld wordt. Komt de tegenstander niet spelen, hebben ze niet alleen -3, maar ook nog eens geen kans meer op inhalen (behalve als het voor de tegenpartij van belang is (eindstand op de ranglijst, hier over zal de NeVoBo dan beslissen). Het is ook zo dat je maar een maximaal aantal wedstrijden mag afzeggen, anders kun je uit de competitie gezet worden.

Het wordt dus aan alle kanten onaantrekkelijk gemaakt om te verplaatsen/ af te zeggen en voordeel te kunnen halen uit de ze situatie.

Met vriendelijke groet,

Competitieleider NeVoBo Regio Noord

 

 

 

Wedstrijd Secretariaat DIOS

Miquel Verbeek

Asstraat13

8471 GG Wolvega

diosvolleybal@gmail.com

06-30231334

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.