Goede tegenstand biedt mogelijkheden. Dames DIOS zonder punten tegen VC Joure

Na de goede opening van het seizoen, met winst op VC Bolsward, moesten de dames van MFC Dalzicht/DIOS in Joure de eer laten aan de dames van VC Joure. Hoewel de eindstand het tegendeel doet vermoeden gaf de strijdlustige selectie van trainer Gert Appelo en coach Hessel Homme Riemersma prima tegenstand tegen het afgelopen seizoen uit de promotieklasse gedegradeerde VC Joure 1. Het verschil was in de tweede en derde set uitermate gering. Toch gaf de routine van VC Joure de doorslag en keerde MFC Dalzicht/DIOS met lege handen terug naar Oldemarkt.

Coach Riemersma begon de wedstrijd met spelverdeelster Simone Slager en de aanvalsters Janneke Dekker, Anneke Brandsma, Margreet Groen, Deborah van der Valk en Annemiek Scheltinga. VC Joure begon de eerste set met een gevarieerde harde service, waar DIOS geen vat op kreeg. Hierdoor wisten de Jousters al snel een gat van zes punten te slaan. Door het gevarieerde aanvalsspel van VC Joure werd deze voorsprong snel uitgebouwd. De dames van DIOS waren niet in staat om dichterbij te komen, ondanks de twee time-outs, die coach Riemersma nog nam. De eerste set werd dan ook teleurstellend verloren met 25-14.

Aan het begin van de tweede set werd spelverdeelster Simone Slager vervangen door Mieke Schokker. Opnieuw begon VC Joure sterk, maar toch wisten de dames van DIOS op karakter het verschil klein te houden. VC Joure wist in de eindfase van de set met veel afwisseling in de aanval DIOS maar nipt voor te blijven. Ook de tweede set ging met 25-23 naar VC Joure, maar de vechtlust van DIOS was duidelijk zichtbaar.

In de derde set trok DIOS de strijdlust door. Het goede spel van de tweede set kreeg een vervolg en zo ontspon zich een spannende fase in de wedstrijd, waarin beide teams aan elkaar gewaagd waren. Op 20-18 in het voordeel van VC Joure werd Simone Slager op de diagonaalpositie ingezet voor Margreet Groen. Dankzij een sterke service nam DIOS zelfs even de leiding in de slotfase. Echter de trefzekere aanval van VC Joure besliste de set op 25-22.

Ook in de vierde set liet DIOS zien zeker in deze eerste klasse thuis te horen. Met goed volleybal en door beide ploegen knap verdedigend werk bleef de wedstrijd het aanzien meer dan waard. VC Joure wist in de vierde set steeds een paar punten voor te blijven, maar steeds knokten de Oldemarktsters zich terug. Groter dan drie punten werd het gat niet tot in de slotfase. Op 18-15 werd Janneke Dekker nog gewisseld voor Margreet Groen, maar in de slotfase wist de routine van VC Joure het toch te winnen van DIOS: 25-19.

Ondanks de tegenstand en het goede spel gingen de dames van DIOS met lege handen naar huis. De grote winst in deze wedstrijd lag in de strijdlust en het goede spel, waar DIOS in de komende periode gebruik van kan maken.