Volleybal vereniging
e-Boekhouden.nl
Inloggen

Nipt verlies heren DIOS

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS moesten na een spannende wedstrijd met een gering verschil hun meerdere erkennen in AVC ’69 in Akkrum. Na een eenzijdige eerste set, die voor de Oldemarkters ruim verloren ging stond DIOS op en maakte het AVC in de rest van de wedstrijd uiterst moeilijk. Er ontspon zich een prachtig gevecht, dat in de resterende sets met slechts twee punten verschil werd beslecht. Uiteindelijk was het AVC, dat net even gelukkiger was en de wedstrijd nipt met 3-1 wist te winnen.

Trainer/coach Klaas Veenma begon de strijd met spelverdeler Miquel Verbeek met Harmen Arendshorst in zijn diagonaal, de buitenaanvallers Bastiaan van de Haar en Marco Plat en de midaanvallers Martijn Onstwedder en Johan Dijkstra.

AVC zette DIOS vanaf het begin van de eerste set onder druk met een strakke service. De verdedigers van DIOS kregen er geen vat op en kwamen daardoor te weinig aan aanvallen toe. AVC nam dan ook snel afstand van DIOS met een ruime voorsprong, die het ook niet meer uit handen zou geven. DIOS verloor de set kansloos met ruime cijfers: 25-13.

Aan het begin van de tweede set werd spelverdeler Miquel Verbeek afgelost door Leon van der Heide. De Oldemarkters stroopten de mouwen op en namen brutaal de leiding, dankzij een steeds beter functionerend blok en prachtige aanvallen van Martijn Onstwedder, Harmen Arendshorst en Marco Plat. Halverwege de set had DIOS vijf punten voorsprong op 8-13. Dankzij de gevaarlijke service kwam AVC snel dichterbij en nam voor het eerst in de set de leiding op 15-14. DIOS bleef echter knokken voor een goed resultaat en bleef dankzij een pipe-aanval van Arendshorst en goede aanvallen van Plat en Bastiaan van de Haar dichtbij.

DIOS kwam van 23-21 op 23-23 weer langszij dankzij een fraaie midaanval van Martijn Onstwedder en een goede service van Miquel Verbeek. In de slotfase was AVC net even wat gelukkiger met de afronding, zodat ook de tweede set naar AVC ging met 26-24.

In de derde set namen de Oldemarkters vanaf 6-6 weer het initiatief. Dankzij de goede blokkering en prima aanvallen nam DIOS via 8-14 een voorsprong op 12-17. AVC veranderde van tactiek en speelde plots veel tactische ballen waar ze succesvol mee was en zodoende terug kwam tot 16-17. Coach Veenma nam een time-out en vanaf dat moment liep DIOS dankzij Marco Plat en een prachtige aanval dwars door het blok van Bastiaan van de Haar weer iets uit. In de slotfase was het van de Haar, die met een prachtig lobje over het blok van AVC DIOS op setpoint zette op 21-24. Met een harde aanval trok Harmen Arendshorst de set voor DIOS op 23-25 over de streep.

Ook in de vierde set waren beide teams aan elkaar gewaagd. Beide teams namen beurtelings de leiding, maar groter dan één of twee punten werd die nooit. Vanaf 20-20 kregen de Oldemarkters de kans om een beslissende vijfde set af te dwingen. Twee goede aanvallen van Arendshorst en een blok van Arendshorst en Onstwedder bracht DIOS op een 20-23 voorsprong. Toch was het AVC, dat door een paar fouten aan DIOS-zijde weer langszij kwam op 23-23. In de slotfase was het AVC, dat de wedstrijd naar zich toe trok met een nipte setoverwinning met 27-25.

Na afloop overheerste toch het gevoel, dat er met een beetje geluk meer in had gezeten voor de Oldemarkters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.