Volleybal vereniging
e-Boekhouden.nl
Inloggen

Knappe winst dames DIOS

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS hebben een belangrijke overwinning geboekt op VC Zwolle. Na een uiterst overtuigende start van DIOS kwam VC Zwolle sterk terug, dat de tweede en de derde set wist te winnen. De Oldemarktsters herstelden zich goed en stelden in de vierde en beslissende vijfde set overtuigend orde op zaken. Met een belangrijke 2-3 zege nam DIOS iets meer afstand op de onderste posities in de eerste klasse.

Trainer/coach Brent Knol begon de wedstrijd met spelverdeelster Anne Wil Folkertsma met in haar diagonaal Anne Hoogma, de midaanvalsters Michelle Jelsma en Marle Mulder en de buitenaanvalsters Janneke Dekker en Quirine Steenbergen. Marieke Braad speelde op de liberopositie.

Vanaf het begin van de eerste set zette DIOS de tegenstandster onder druk met een goede service. VC Zwolle wist zich geen raad met de servicedruk en kon daardoor ook aanvallend weinig uitrichten. Ook aanvallend was DIOS de bovenliggende partij met prachtige 3-meter aanvallen van Quirine Steenbergen. VC Zwolle maakte te veel fouten, zodat de Oldemarktsters de eerste set overtuigend naar zich toetrokken met 14-25.

In de tweede set zocht DIOS met de service de libero van VC Zwolle op. Deze kreeg echter steeds meer vat op de service van DIOS, waardoor VC Zwolle steeds meer aan aanvallen toe kwam. DIOS hield dit te lang vast waardoor het zelf in de problemen kwam. Het had geen goed antwoord op de aanval van VC Zwolle, zodat de stand op 25-12 gelijk getrokken werd.

DIOS kwam in de derde set beter in haar spel en wist lange tijd gelijk op te gaan met VC Zwolle, dat uiteindelijk net wat beter en slimmer omging met de aanvalsmogelijkheden. In de eindfase van de set drukten de Zwolsen door naar 25-19, waarmee de stand op 2-1 in sets kwam.

In de vierde set besloten de Oldemarktster met volle risico te serveren. Dit lukte wonderwel. Net als in de eerste set werd de verdediging van VC Zwolle ontregeld door de servicedruk van DIOS. VC Zwolle moest regelmatig de bal gewoon inleveren bij DIOS, dat daar wel raad mee wist. Dankzij de goede spelverdeling van Anne Wil Folkertsma kwam DIOS aan goede scorende aanvallen toe. Het spelplezier nam ook zichtbaar toe bij DIOS, dat met een overtuigende 17-25 de stand in sets weer gelijk trok.

In de beslissende vijfde set trok DIOS de goede lijn door. Al snel stond er een geruststellende voorsprong op het scorebord. Bij de wissel van speelhelft stonden de Oldemarktsters met 3-8 voor. Deze voorsprong gaf DIOS niet meer uit handen. Het speelde de set volwassen en overtuigend uit met een 8-15 setwinst.

Door de winst met 2-3 nam DIOS voorzichtig iets meer afstand van de laatste posities in de eerste klasse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.