Belangrijke winst heren DIOS

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS wisten voor de tweede opeen volgende week belangrijke punten te pakken in de Derde Divisie. Dit keer waren de debutanten uit Oldemarkt te sterk voor het op de elfde plaats staande Veracles in Groningen. Na een sterk begin verslapte de aandacht in de derde set. DIOS herstelde zich goed in de vierde set, zodat de wedstrijd werd afgesloten met 1-3 winst. Met vier punten erbij staan de Oldemarkters nu op de achtste plaats en nemen voorzichtig afstand van de onderste plaatsen.

Trainer/coach Klaas Veenma koos voor dezelfde opstelling als vorige week met spelverdeler Leon van der Heide, met Sigurd van Starkenburg in zijn diagonaal, de buitenaanvallers Bastiaan van de Haar en Harmen Arendshorst en de midaanvallers Martijn Onstwedder en Albert Berger. Marco Plat speelde als libero.

In de beginfase van de eerste set waren beide teams aan elkaar gewaagd. Veracles nam enkele keren twee punten voorsprong, maar vanaf 11-11 lag het initiatief in handen van de Oldemarkters. Bastiaan van de Haar scoorde belangrijke punten, zowel blokkerend als aanvallend. Albert Berger zorgde met een verrassende tweeslag voor een gaatje, dat door een sterke service van Sigurd van Starkenburg werd uitgebreid tot 12-18. Miquel Verbeek kwam op de service meerdere keren in het veld voor Albert Berger, maar was niet zo succesvol als vorige week. In de slotfase bracht Martijn Onstwedder met een harde midaanval de Oldemarkters op setpoint. Bastiaan van de Haar verzilverde het setpoint met een prachtige rechtdoor geslagen aanval: 18-25.

De beginfase van de tweede set verliep identiek aan de eerste. Weer was het Veracles, dat in eerste instantie een lichte voorsprong nam, maar opnieuw vanaf 11-11 was DIOS de baas in het veld. DIOS varieerde volop met afwisselend harde en tactisch geplaatste ballen. Veracles hielp nog een handje mee door slordig te zijn in de afwerking, zodat de Oldemarkters een ruime voorsprong namen op 11-19. In de slotfase was Harmen Arendshorst belangrijk met een paar harde pipe-aanvallen vanachter de drie meter lijn, zodat ook de tweede set een prooi was voor DIOS met 19-25.

In de derde set waren de rollen omgekeerd. Nu was het DIOS, dat tot halverwege de set een lichte voorsprong had, maar de Groningers kwamen op 12-12 langszij. Nu was het DIOS, dat in het tweede gedeelte van de set slordig omsprong met de kansen. Tot 20-20 ging de strijd nog gelijk op, maar in de slotfase was het Veracles, dat mede door fouten aan Oldemarkter zijde de set naar zich toe trok met 25-21.

In de vierde set was DIOS beter bij de les. Leon van der Heide spreidde met veel variaties de aanvallen. Vanaf het begin van de set lag het initiatief bij DIOS. Vanaf 9-12 wist Miquel Verbeek met zijn strakke service de marge te vergroten tot vier punten. Veracles probeerde de verdediging van DIOS te ontregelen met korte tactische ballen, maar DIOS was bij de les. Met zijn sprongservice wist Harmen Arendshorst de voorsprong te vergroten. Met een sterk blok van Martijn Onstwedder kwam DIOS op 13-18. In de slotfase had Bastiaan van de Haar opnieuw succes met een rechtdoor geslagen bal. Harmen Arendshorst maakte het karwei met een harde aanval af op 17-25.