Volleybal vereniging
e-Boekhouden.nl
Inloggen

Tweede overwinning voor dames DIOS

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS wisten tegen het hoger geplaatste VCR in Ruinerwold de tweede overwinning van het seizoen te behalen. Nadat beide teams na twee sets gelijk stonden wisten de Oldemarktsters het verschil in de derde en de vierde set te maken, zodat DIOS met 1-3 winst huiswaarts keerde. De vier belangrijke punten zorgden ervoor, dat de Oldemarktsters een plek opschoven in de stand naar de tiende plaats in de eerste klasse.

Trainer/coach Brent Knol begon de wedstrijd met spelverdeelster Mieke Schokker, met Anne Hoogma in haar diagonaal, de buitenaanvalsters Deborah van der Valk en Janneke Dekker en de midaanvalsters Michelle Jelsma en Mariëlle Verbeek. Marieke Braad speelde in tegenstelling tot de eerdere wedstrijden als libero niet links achterin, maar centraal achterin.

Er stond op voorhand wel enige spanning op het duel. Om bij de onderste plaatsen in de eerste klasse vandaan te komen was het voor DIOS belangrijk om punten te scoren tegen VCR. In de eerste set ging de strijd lange tijd gelijk op. Marieke Braad onderscheidde zich vanaf het begin door met haar snelheid belangrijke verdedigende acties uit te voeren van waaruit DIOS de aanvallen weer kon opbouwen. Vanaf 20-20 wisten de Oldemarktsters het verschil te maken met een gevaarlijke service, waar VCR onvoldoende vat op kreeg, zodat de eerste set naar DIOS ging met 22-25.

Coach Brent Knol attendeerde zijn team erop, dat VCR heel diep in het achterveld verdedigde, waardoor er centraal in het veld veel ruimte lag om te scoren. De Oldemarktsters maakten er echter te weinig gebruik van en kwamen al snel op een achterstand te staan. Mieke Schokker werd als spelverdeelster vervangen door Anne Wil Folkersma. Michelle Jelsma maakte plaats op de midaanval voor Marle Mulder, maar deze omzettingen haalden te weinig uit, omdat DIOS de set tactisch niet goed aanpakte. De Oldemarktsters kwamen nog wel sterk terug, maar de achterstand was te groot om goed te maken, zodat VCR de stand gelijk kon trekken met 25-19 setwinst.

In de derde set kwam Michelle Jelsma terug op de midaanval, nu voor Mariëlle Verbeek. Deze keer voerden de Oldemarktsters de tactische opdrachten beter uit. Hoewel de set lange tijd gelijk op ging wist DIOS in de slotfase met tactisch geplaatste ballen toch het verschil te maken en kwam het op een 1-2 voorsprong door een 23-25 setwinst.

In de vierde set was de tegenstand van VCR gebroken. VCR trok verdedigend meer naar voren. Dit was voor DIOS het sein om met harde aanvallen de ontstane ruimte in het achterveld van VCR te benutten. Dankzij een sterke service van Michelle Jelsma en prima aanvallen van Anne Hoogma en Deborah van der Valk wisten de Oldemarktsters een grote voorsprong op te bouwen. De Oldemarktsters konden de set vrijuit uit spelen en wisten met groot verschil deze belangrijke vierde set te winnen met 14-25.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.