Volleybal vereniging
e-Boekhouden.nl
Inloggen

Eerste winst heren DIOS in Derde Divisie

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS hebben hun eerste overwinning in de Derde Divisie te pakken. De Oldemarkter debutant wist, ondanks drie blessuregevallen, een knappe en overtuigende zege te behalen op VVH uit Harlingen. Door de zege stijgt DIOS voorlopig van de elfde naar de achtste plaats in de Derde Divisie.

Voor de wedstrijd hield menig DIOS-fan zijn hart vast hoe de wedstrijd zou verlopen. De Oldemarkters hadden een desastreuse week achter de rug. Na het wegvallen van Dennis Damhuis (buikoperatie) liep Marco Plat een hamstringblessure op. Tot overmaat van ramp schoot bij Johan Dijkstra in de laatste training een vinger uit de kom. Onderzoek in het ziekenhuis leverde een week gips op. De overgebleven spelers uit de selectie lieten zich echter niet uit het veld slaan en leverden een prima prestatie in de tot nu toe beste wedstrijd van het seizoen.

Trainer/coach Klaas Veenma begon de wedstrijd met spelverdeler Leon van der Heide, die vanaf het begin zijn stempel op de wedstrijd drukte met goede keuzes. Midaanvaller Martijn Onstwedder zette meteen de toon door met twee snelle midaanvallen te scoren. Marco Plat, nog niet in staat om explosief te springen, kon wel een goede bijdrage in de verdediging leveren als libero. Toch gingen beide teams tot halverwege de set gelijk op. Op 15-16 kwam Miquel Verbeek voor Albert Berger in het veld om te serveren. Met zijn strakke en gevaarlijke service stichtte hij zoveel onrust in de verdediging van VVH, dat DIOS een gat kon slaan naar 22-17. De Oldemarkters gaven deze voorsprong in de slotfase niet meer weg. Met een machtige sprongservice van Harmen Arendshorst sloot DIOS de set winnend af met 25-18.

In de beginfase van de tweede set kon VVH nog bijblijven tot 8-8, maar vanaf dat moment nam DIOS de leiding met twee prachtige tactische tipballen van Martijn Onstwedder. DIOS breidde de voorsprong gestaag uit. In de slotfase wist ook Albert Berger met een prachtige tactische bal te scoren. Uiteindelijk wonnen de Oldemarkters de set met ruime cijfers op 25-15.

In de derde set gingen beide teams tot 14-14 gelijk op. Gaande weg slopen er toch slordigheden in het spel van DIOS, mede veroorzaakt door een sterke service van VVH. De Harlingers namen in de slotfase van de set afstand van DIOS en wonnen de set met 18-25.

In het begin van de vierde set nam DIOS een lichte voorsprong, dankzij de goede service en een plaatsbal achter in het veld van VVH van Sigurd van Starkenburg. Tot halverwege de set bleef deze marge bestaan. Met twee prachtige diagonale aanvallen van Bastiaan van de Haar kwam DIOS op een 16-10 voorsprong. In de slotfase van de set was Albert Berger belangrijk met een sterke blokkering. Even later moest hij het veld ruimen door een ongelukkige botsing, die gelukkig geen verdere gevolgen had. Harm Thijs Kok van heren 2 verving hem in de laatste punten van de set, die door fouten van VVH eenvoudig naar de Oldemarkters ging met 25-17, waardoor de wedstrijd overtuigend door DIOS werd gewonnen met 3-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.