Dames DIOS komen tekort tegen SVM

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS moesten het hoofd buigen tegen de reserves van SVM uit Marknesse. Hoewel de Oldemarktsters in de tweede set nog dichtbij een resultaat kwamen gingen alle sets verloren, waardoor DIOS op de elfde plaats in de Eerste Klasse blijft steken.

Trainer/coach Brent Knol begon de wedstrijd met spelverdeelster Anne Wil Folkersma, met Anne Hoogma in haar diagonaal, de midaanvalsters Michelle Jelsma en jeugdspeelster Iris Groen en de buitenaanvalsters Deborah van der Valk en Quirine Steenbergen. Marieke Braad speelde als vanouds op de liberopositie.

Vanaf het begin van de eerste set nam SVM een lichte voorsprong. Tot halverwege de set werd het gaatje nooit groter dan drie tot vier punten, mede dankzij het goede verdedigende werk van Marieke Braad. Jeugdspeelster Iris Groen wist zich een aantal keren te onderscheiden met scorende aanvallen en met een goede blokkering. Deborah van der Valk komt langzamerhand weer in vorm, na een lange slepende enkelblessure. Toch was het niet genoeg om SVM te weerstaan. Mieke Schokker nam de spelverdeling nog over van Anne Wil Folkersma, maar een terugkerend probleem bij de Oldemarktsters blijft voorlopig een te gering rendement in de aanval. Vanuit de pass en de verdediging worden de kansen onvoldoende benut. Dit leidde er toe, dat SVM de eerste set won met 18-25.

In de tweede set kwam DIOS aanvankelijk op een ruime achterstand van acht punten te staan. De Oldemarktsters toonden echter veerkracht en vechtlust om er het beste van te maken. Dankzij de sterke service van Anne Hoogma en goede aanvallen van Deborah van der Valk kwam DIOS gedurende de set punt voor punt terug. Janneke Dekker kwam in het team voor Quirine Steenbergen, maar de inhaalrace bleek achteraf te laat ingezet. Met een klein verschil wist SVM de tweede set te winnen met 22-25.

Aan het begin van de derde set kwam Anne Wil Folkersma terug als spelverdeelster. Mariëlle Verbeek kwam op de midaanval voor Michelle Jelsma. Ook deze omzettingen konden het tij niet keren voor DIOS. Er volgden in de derde en de vierde set soms lange rally’s, waarin DIOS er niet slecht uit zag, maar SVM wist eenvoudig weg meer te scoren, zodat de Oldemarktsters aan het eind van de wedstrijd met lege handen stonden. De derde en de vierde set gingen beide verloren met 19-25

Geplaatst in Wedstrijdverslagen D1.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.