Steggerda wint derby van dames DIOS

De derby in de eerste klasse tussen Steggerda en Ten Veen Tweewielers/DIOS werd uiteindelijk een prooi voor de dames van Steggerda. De wedstrijd begon nog veelbelovend voor DIOS, dat in de eerste set nog een setpunt kreeg. Steggerda trok de set alsnog naar zich toe. In het vervolg van de wedstrijd liet Steggerda zien, dat het niet voor niets op de derde plaats staat en liet het de Oldemarktsters met lege handen achter.

Trainer/coach Brent Knol begon de wedstrijd met spelverdeelster Anne Wil Folkersma, met in haar diagonaal Michelle Jelsma, de midaanvalsters Mariëlle Verbeek en Marle Mulder en de buitenaanvalsters Anne Hoogma en Quirine Steenbergen. Marieke Braad droeg haar steentje bij als liberospeelster.

Vanaf het eerste fluitsignaal wist DIOS het Steggerda lastig te maken met een goede servicedruk. Aanvallend drukte Quirine Steenbergen haar stempel op het spel met een aantal fraaie aanvallen rechtdoor langs de lijn. Daar stond een gevaarlijke midaanval van Stefanie Stienstra van Steggerda tegenover. Mariëlle Verbeek wist Stienstra ook een paar keer fraai af te blokken, zodat de strijd tot in de slotfase gelijk op ging. De Oldemarkters bereikten als eerste het setpoint op 24-25, maar de routine van Steggerda bezorgde hen alsnog de setwinst met een nipte overwinning op 27-25.

DIOS kon het goede niveau van de eerste set niet vasthouden. De Oldemarktsters hadden moeite met de goede midaanvallen van Steggerda en konden er zelf aanvallend te weinig tegenover stellen. In de rally’s zag het er nog goed uit, maar DIOS kwam te weinig aan scoren toe. Coach Knol probeerde het nog bij te stellen door de inbreng van Mieke Schokker als spelverdeelster en Deborah van der Valk op de buitenaanval, maar Steggerda bleek echt een maatje te groot voor DIOS. De tweede set ging dan ook overtuigend naar Steggerda met 25-15.

In de derde set leek het spel van DIOS wel te verbeteren met Janneke Dekker op de buitenaanval, maar het verschil in scorend vermogen met Steggerda bleef te groot. Toen daar ook nog een paar verdedigende misverstanden bij kwamen nam Steggerda definitief afstand, door ook de derde set te winnen met 25-16.

Aan het begin van de vierde set kwam Anne Wil Folkersma op de diagonaal te spelen, terwijl Michelle Jelsma de midaanval overnam van Marle Mulder. Anne Hoogma werd nog ingezet op de buitenaanval, maar ook deze omzettingen konden niet verhinderen dat Steggerda geroutineerd de wedstrijd met een maximale score naar zich toe trok. Ook de vierde set was voor Steggerda met 25-16.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen D1.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.