Heren DIOS onderuit tegen AVC ‘69

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS kregen in de Derde Divisie niet wat ze misschien wel verdienden in de wedstrijd tegen AVC ’69. Na een kansloos verloren eerste set rechtten de Oldemarkters de rug en boden goed partij aan de hoger geplaatste gasten uit Akkrum. In de slotset stond DIOS lange tijd op een lichte achterstand, maar kreeg het niet de beloning van een punt, nadat het zich knap tot 25-25 terug had gevochten. In de slotfase wist AVC er alsnog met de volle buit van door te gaan.

Trainer/coach Klaas Veenma begon de wedstrijd met spelverdeler Leon van der Heide, met Harmen Arendshorst in zijn diagonaal, de midaanvallers Martijn Onstwedder en Albert Berger en de buitenaanvallers Marco Plat en Bastiaan van de Haar.

De Oldemarkters stonden vanaf het begin van de eerste set onder zware druk van AVC. De passers konden de gevaarlijke service van AVC maar niet onder controle krijgen en dat zorgde er voor, dat de gasten uit Akkrum halverwege de set al op een grote voorsprong stonden op 4-13. Dit gat was voor DIOS te groot om nog te dichten en de eerste set ging dan ook kansloos verloren met 12-25.

Aan het begin van de tweede set kwam Miquel Verbeek als spelverdeler voor Leon van der Heide, die in het vervolg van de wedstrijd veelvuldig werd ingezet voor de service en de pass in de verdediging. De Oldemarkters boden meer tegenstand en kwamen gedurende de wedstrijd steeds dichter bij AVC. Na een 3-8 achterstand kwam DIOS dankzij goede aanvallen van Harmen Arendshorst en Bastiaan van de Haar terug tot 7-8. Halverwege de set brak opnieuw een periode aan, dat DIOS moeite had met de service van de tegenstander. AVC nam een paar punten voorsprong en stond die niet meer af, zodat ook de tweede set een prooi was voor AVC met 19-25.

Aan het begin van de derde set kwam Sigurd van Starkenburg in het veld voor Marco Plat. Johan Dijkstra kwam in de plaats van Albert Berger op de midaanval.

Even leek de derde set een herhaling van de eerste set te worden. AVC nam opnieuw een grote voorsprong op 2-10. Marco Plat kwam al snel terug in het team vanwege een rugblessure van Bastiaan van de Haar. De Oldemarkters vochten zich punt voor punt terug in de wedstrijd. Dankszij de strakke en gevaarlijke service van spelverdeler Miquel Verbeek kwam DIOS terug tot 8-11. AVC echter behield het initiatief. Vanaf 14-21 vocht DIOS zich met knappe aanvallen van Sigurd van Starkenberg en Marco Plat nog terug naar 21-23, maar de laatste punten waren voor AVC dat met 21-25 won.

In de slotset nam AVC een paar punten voorsprong, die lang in stand bleven. Richting het einde stond AVC zes punten voor op 17-23, maar DIOS knokte zich knap terug tot 25-25, dankzij opnieuw de strakke service van Miquel Verbeek, goede aanvallen van Arendshorst en van Starkenburg en een sterk blok van Martijn Onstwedder. Toch was het AVC, dat de maximale winst haalde met een nipte 25-27 winst in de vierde set, de Oldemarkters met lege handen achterlatend. Toch biedt de vechtlust en veerkracht van DIOS mogelijkheden om de nodige punten te vergaren in het verloop van het seizoen. Na vijf wedstrijden hebben de Oldemarkters al vier ploegen bestreden, die nu in de top zes van de Derde Divisie staan. De mogelijkheden moeten er komen tegen de concurrenten die ook om handhaving strijden.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen H1.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.