Reserves Side Out te sterk voor DIOS

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS speelden in de Derde Divisie tegen de reserves van Side Out uit Slagharen. Vorig seizoen troffen beide teams elkaar in de bekercompetitie en werd het een spannende wedstrijd, die door Side Out nipt met 2-3 werd gewonnen. Zover kwam het dit keer niet. De Oldemarkters boden met name in het tweede gedeelte van de wedstrijd prima tegenstand, wonnen de vierde set, maar moesten genoegen nemen met een 1-3 nederlaag tegen een topploeg in de Derde Divisie.

Trainer/coach Klaas Veenma begon de wedstrijd met spelverdeler Miquel Verbeek, met in zijn diagonaal Harmen Arendshorst, de buitenaanvallers Marco Plat en Sigurd van Starkenburg en de midaanvallers Martijn Onstwedder en Albert Berger. Het was de eerste wedstrijd zonder Dennis Damhuis, die als gevolg van een buikoperatie zeker tot januari uit de roulatie zal zijn.

In het begin van de eerste set kwam DIOS door prima aanvallen van Sigurd van Starkenburg en Harmen Arendshorst op een lichte voorsprong, maar vanaf 7-7 moesten de Oldemarkters Side Out toch laten gaan. DIOS wist onvoldoende aanvalsdruk te ontwikkelen, waardoor de gasten uit Slagharen steeds verder uitliepen en uiteindelijk de set met 15-25 wonnen.

Met dezelfde formatie werd de tweede set een herhaling van de eerste. DIOS liep al snel achter de feiten aan en wist de gevaarlijke aanvallen van Side Out onvoldoende te pareren. Side Out liep ogenschijnlijk gemakkelijk weg van DIOS en nam ook nu een ruime voorsprong. Halverwege de set werd Johan Dijkstra ingebracht voor Albert Berger, maar een echte ommekeer kwam er niet. Side Out wist ook de tweede set overtuigend te winnen met 17-25.

In de derde set stroopten de Oldemarkters de mouwen op. Met twee wissels probeerde coach Veenma de wedstrijd te kantelen en dat lukte bijna. Leon van der Heide kwam als spelverdeler voor Miquel Verbeek en Bastiaan van de Haar kwam op de buitenaanval voor Sigurd van Starkenburg. Na een lichte achterstand aan het begin van de set gooiden de Oldemarkters de schroom van zich af en boden prima tegenstand aan Side Out. Bastiaan van de Haar begon goed aan de set met twee prachtige scores en vanaf 6-6 bleef het tot het beslissende punt uitermate spannend. Geen moment was het verschil tussen beide teams groter dan twee punten. Aanvallend wist DIOS Side Out goed onder druk te zetten met prachtige aanvallen van Arendshorst en Martijn Onstwedder. Ook Marco Plat wist een aantal prima punten te scoren. In de slotfase op de stand 25-26 zorgde een knullig misverstand bij DIOS voor de setzege van Side Out op 25-27.

In de slotset schoot DIOS furieus uit de startblokken. De goede derde set gaven de Oldemarkters het vertrouwen, dat er toch nog een punt uit de wedstrijd te slepen viel. In no time stond er 12-2 op het scorebord, door prima aanvallen van Marco Plat, Martijn Onstwedder en Harmen Arendshorst. Bastiaan van de Haar en Johan Dijkstra lieten zien, dat er ook met tactisch geplaatste ballen gescoord kan worden. Deze ruime voorsprong liet DIOS zich niet uit de handen glippen. Op 24-16 haalde Martijn Onstwedder met een harde midaanval het punt binnen: 25-16.

Afgelopen woensdag wist DIOS de bekerwedstrijd tegen eerste klasser Pegasus uit Zwartsluis te winnen met 1-3 en gaat door naar de tweede ronde.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen H1.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.