Heren DIOS tonen veerkracht

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS toonden veerkracht door na een 2-0 achterstand in sets terug te komen tot 2-2 tegen DAC/Dedemsvaart. In de beslissende vijfde set beslisten een paar cruciale missers van de arbitrage over het lot van de Oldemarkters. DAC/Dedemsvaart won de vijfde set met 15-8 en daarmee de wedstrijd met 3-2.

Trainer/coach Klaas Veenma begon de strijd met spelverdeler Miquel Verbeek, met Harmen Arendshorst in zijn diagonaal, de buitenaanvallers Dennis Damhuis en Marco Plat en de midaanvallers Johan Dijkstra en Albert Berger.

Tot halverwege de eerste set hielden beide teams elkaar in evenwicht. Vanaf 13-12 was het echter DAC, dat een voorsprong opbouwde, mede veroorzaakt door een aantal foutservices aan DIOS-zijde. In de slotfase wist DIOS vanaf 23-16 door aanvallen van Martijn Onstwedder, in het veld gekomen voor Albert Berger, en Harmen Arendshorst en een sterk blok van deze mannen nog terug te komen tot 23-19. Het slotakkoord was echter voor DAC, dat de set won met 25-20.

In de tweede set bleef Martijn Onstwedder staan. DIOS wist dankzij het sterke blokkeren van Onstwedder en Arendshorst in de beginfase een lichte voorsprong te nemen op 6-9. DAC kwam sterk terug en vanaf 12-11 liepen de Dedemsvaarters door te veel persoonlijke fouten van DIOS in rap tempo uit naar een comfortabele voorsprong op 17-11. De Oldemarkters waren niet bij machte om het gat te verkleinen en verloren ook de tweede set met 25-19.

Hoe belangrijk een sterke bank met wisselspelers is toonde DIOS in de derde set. Miquel Verbeek werd vervangen door Leon van der Heide, Dennis Damhuis door Bastiaan van de Haar en Johan Dijkstra door Albert Berger. De pass van DIOS begon beter te lopen, waardoor spelverdeler Leon van der Heide volop mogelijkheden kreeg om de aanvallers te bedienen. Albert Berger toonde zijn waarde in de blokkering en Bastiaan van de Haar wist een aantal keren handig te scoren via de blokkering. Halverwege de set nam DIOS enige afstand op 10-15. Maar DAC verweerde zich kranig. In de eindfase kwam het met een sterke service terug tot 22-22. Met een diagonale aanval van Marco Plat en een score van Harmen Arendshorst kwam DIOS op setpoint. Miquel Verbeek, ingebracht voor de service wist met een strakke streep het setpoint te verzilveren: 22-25.

In de vierde set ging de strijd aanvankelijk gelijk op. Vanaf 9-9 wist DIOS enige afstand te nemen. Halverwege de set hadden de Oldemarkters een marge opgebouwd van 5 punten. DIOS liet zich niet meer verrassen en speelde de set solide uit met setwinst op 19-25.

De beslissende vijfde set werd helaas ontsierd door een aantal arbitrale blunders. Op 6-4 werd DIOS twee overduidelijke punten onthouden, waardoor de stand geen 6-6 werd, maar 8-4. Een achterstand, die de Oldemarkters niet meer konden goed maken. DAC deed er nog een schepje bovenop en wist de set uiteindelijk overtuigend te winnen met 15-8.

De Oldemarkters waren met name tevreden over de getoonde veerkracht, waardoor ze er na een 2-0 achterstand nog een echte wedstrijd van konden maken. Met de twee verdiende punten, die de wedstrijd opleverde stijgen de Oldemarkters een plaatsje naar de tiende plaats in de Derde Divisie.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen H1.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.