Nipte nederlaag dames DIOS

In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen in de eerste klasse traden de dames van Ten Veen Tweewielers/DIOS aan tegen Bas Autowas/Voorsterslag uit Zwolle. Met name in het eerste gedeelte van de wedstrijd lieten de Oldemarktsters prima spel zien en kwamen op een 2-1 voorsprong. In het tweede gedeelte van de strijd zakte het niveau van DIOS, waar de Zwolsen dankbaar van profiteerden en de wedstrijd alsnog met 2-3 wisten de winnen. Ondanks het verlies overheerste na afloop toch tevredenheid over het behaalde niveau bij de Oldemarktsters.

Trainer/coach Brent Knol begon de wedstrijd met spelverdeelster Anne Wil Folkertsma, met Michelle Jelsma in haar diagonaal, de buitenaanvalsters Quirine Steenbergen en Anne Hoogma en de midaanvalsters Mariëlle Verbeek en Marle Mulder. Marieke Braad fungeerde als vanouds weer als libero.

Vanaf het begin van de eerste set verliep het spel van DIOS moeizaam. De Oldemarktsters hadden moeite met de servicepass, zodat het zelf te weinig aan goede aanvallen toe kwam. Bas Autowas nam een lichte voorsprong en DIOS was niet in staat om het gaatje te dichten, omdat het spel vanuit de pass te onrustig was. Trainer/coach Knol wisselde in de eindfase de buitenaanvalsters. Deborah van der Valk en Janneke Dekker kwamen in het veld, maar Bas Autowas wist in de slotfase alsnog door te drukken naar de eerste setwinst op 19-25.

In de tweede set bleef Janneke Dekker staan en kwam Anne Hoogma terug op de buitenaanval. De balans in het team kwam terug en DIOS speelde een veel betere set. Anne Hoogma was goed op dreef met haar sterke servicedruk, waar de Zwolsen moeite mee hadden. Ook aanvallend was Hoogma verantwoordelijk voor een aantal sterke aanvallen. Doordat de servicepass veel beter aankwam kon Anne Wil Folkertsma het spel veel beter verdelen, waardoor er veel meer aanvalsdruk ontstond voor de Oldemarktsters. In de slotfase wist DIOS afstand te nemen en de set met 25-21 te winnen.

Even dreigde aan het begin van de derde set een herhaling van de eerste set. DIOS liet zich in de beginfase aftroeven en moest een achterstand van 7 punten incasseren. Maar de Oldemarktsters pakten het goede niveau van de tweede set weer op en konden punt voor punt de achterstand verkleinen. In de slotfase kwam DIOS weer langszij en wist overtuigend de laatste punten binnen te slepen en de set met 25-23 te winnen.

In de vierde en vijfde set was de koek wel een beetje op aan DIOS-zijde. De Oldemarktsters kregen maar geen vat op de pass en de Zwolsen profiteerden daar dankbaar van. De vierde en de vijfde set werden dan ook redelijk kansloos verloren met 14-25 en 7-15.

Niettemin keek coach Knol toch redelijk tevreden terug op de wedstrijd. “Het behaalde niveau in de tweede en de derde set geeft toch vertrouwen voor de toekomst. Alleen zullen we dat langer moeten vasthouden”, aldus coach Knol.