Eerste punt voor debutant DIOS in 3e Divisie

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS hebben een zeer verdienstelijk debuut gemaakt in de Derde Divisie tegen Vovem ’90 uit Emmeloord. Na een bloedstollende eerste set, die nipt werd verloren, was DIOS de betere in de tweede set. De derde en de vierde set werden weliswaar verloren door de Oldemarkters, maar beide teams waren dermate aan elkaar gewaagd, dat deze sets met een miniem verschil naar de polderbewoners gingen. Al met al waren de Oldemarkters na afloop tevreden over het eerste punt in de Derde Divisie, maar vooral met het vertoonde spel en met een beetje meer geluk had er zelfs meer in gezeten.

Trainer/coach Klaas Veenma begon de strijd met spelverdeler Leon van der Heide, met Harmen Arendshorst in zijn diagonaal, de buitenaanvallers Bastiaan van de Haar en Marco Plat en de midaanvallers Martijn Onstwedder en Johan Dijkstra. Tot 9-9 gingen beide teams gelijk op, maar vanaf dat moment namen de Oldemarkters het initiatief. Met een ijzersterke Marco Plat op de buitenaanval en de sterke blokkering van Martijn Onstwedder en Harmen Arendshorst en de nodige fouten aan de kant van Vovem ’90 liep DIOS uit naar een comfortabele voorsprong op 19-13. De Emmeloorders kwamen echter sterk terug, mede door de nodige fouten aan DIOS-zijde en kwamen op 22-22 weer langszij. Vanaf dat moment ontspon zich een zwaar gevecht om de setwinst, dat nog wel even zou duren. Beide teams kregen meerdere setpoints, maar wisten deze niet te verzilveren, zodat de teams in evenwicht bleven tot maar liefst 31-31. In de slotfase was het echter de routine van Vovem ’90, dat de doorslag gaf en de set ging voor DIOS helaas verloren met 31-33.

In de tweede set kwam Dennis Damhuis op de buitenaanval voor Bastiaan van de Haar. Aanvankelijk nam VoVem ’90 een lichte voorsprong, maar DIOS knokte zich terug in de wedstrijd en met een sterk blok van Martijn Onstwedder en een harde aanval van Harmen Arendshorst kwam DIOS op 8-8 op gelijke hoogte. Vanaf dat moment lag het initiatief bij DIOS. Met prachtige aanvallen van Marco Plat, die een zeer sterke wedstrijd speelde, en Harmen Arendshorst nam DIOS de leiding op 19-15. In de slotfase deed Dennis Damhuis nog een duit in het zakje en met een machtige aanval via het blok van VoVem ’90 scoorde hij het beslissende punt op 25-21.

In de derde set kwam Albert Berger op de midaanval voor Johan Dijkstra. Tot halverwege de set gingen beide teams gelijk op. Vanaf 14-13 nam Vovem ’90 het heft in handen. Het kwam op een 18-23 voorsprong, maar in de slotfase kwamen de Oldemarkters dankzij Marco Plat en de sprongservice van Harmen Arendshorst nog terug tot 22-24. De laatste sprongservice van Arendshorst ging echter uit en daarmee was de setwinst met 22-25 voor Vovem ’90.

Johan Dijkstra keerde in de vierde set terug voor Martijn Onstwedder en Bastiaan van de Haar verving Dennis Damhuis. Het spelbeeld bleef hetzelfde. Tot 12-12 gelijk op, maar vervolgens liep Vovem ’90 uit naar 13-19. De Oldemarkters toonden veerkracht, vochten zich terug met een sterk blok van Plat en Dijkstra. Met een strakke service van Johan Dijkstra kwam DIOS terug tot 19-23. In de slotfase wist Harmen Arendshorst het gat nog te verkleinen tot 22-24, maar het slotakkoord was voor Vovem ’90, dat ook deze set won met 22-25.

“We hebben vandaag laten zien, dat we ook op dit hogere niveau behoorlijk mee kunnen. Als je tegen een ploeg, die jaarlijks in de top 5 van de Derde Divisie eindigt, met zulke minimale cijfers verliest (totale setstanden 100 tegen 104)

dan geeft dat wel vertrouwen. Jammer is wel, dat we Dennis Damhuis straks een paar maanden kwijt zijn als gevolg van een operatie en dat is lastig op te vangen. Maar we gaan zeker strijden om ons te handhaven`, aldus voorzitter en assistent-coach Kees Verbeek

Geplaatst in Wedstrijdverslagen H1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.