Fraaie zege heren DIOS op VC Drachten

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS hebben een belangrijke zege behaald in de uitwedstrijd tegen het op de vierde plaats staande VC Drachten. Hoewel de Oldemarkters de eerste set ruim verloren kwamen ze in het vervolg van de wedstrijd sterk terug en namen zelfs een 1-2 voorsprong in sets. Drachten echter won de vierde set, zodat een beslissende vijfde set noodzakelijk was. Hierin was DIOS de betere en trok de set met 11-15 naar zich toe. Een belangrijke 2-3 overwinning voor de Oldemarkters, die naar de zevende plaats klommen op de ranglijst in de Promotieklasse.

DIOS begon de wedstrijd in Drachten zonder trainer/coach Klaas Veenma, die pas halverwege de set aanschoof. Leon van der Heide nam in het begin de coaching op zich en begon met spelverdeler Miquel Verbeek, met in zijn diagonaal Sigurd van Starkenburg, de buitenaanvallers Marco Plat en Dennis Damhuis en de midaanvallers Martijn Onstwedder en Johan Dijkstra.

DIOS had moeite om in de eerste set in het spel te komen. Het had een onvoldoende antwoord op de servicedruk van VC Drachten en speelde zelf te statisch, zodat VC Drachten al snel een voorsprong te pakken had. De Friezen lieten deze ook niet meer glippen en wonnen de eerste set met een ruime marge op 25-15.

In de tweede set waren de Oldemarkters beter bij de les en kwamen halverwege de set op een 10-13 voorsprong, mede veroorzaakt door de sterke service van Leon van der Heide, die regelmatig voor Martijn Onstwedder in het achterveld kwam om te serveren en de verdediging te versterken. Tactisch voerde DIOS de opdrachten prima uit. De blokkering op rechtsvoor werd pal op de antenne geplaatst, zodat VC Drachten gedwongen werd om veel aanvallen diagonaal te plaatsen. De verdedigers van DIOS kregen hier voldoende vat op en konden zodoende ook zelf vanuit de aanvalsopbouw scoren. Daarbij werd door spelverdeler Miquel Verbeek ook de 3-meter aanval via Sigurd van Starkenburg regelmatig ingezet. Van Starkenburg wist dan ook veelvuldig te scoren, zodat DIOS de tweede set won met 25-27.

In de derde set wisten de Oldemarkters het goede spel voort te zetten. DIOS anticipeerde goed op de korte services van VC Drachten en konden van daaruit hun eigen aanvalsspel spelen. Ook de service van Miquel Verbeek, Leon van der Heide en Johan Dijkstra droegen in belangrijke mate bij in de score. Blokkerend had Martijn Onstwedder een sterke fase. VC Drachten begon steeds meer fouten te maken en de lange rally´s werden steeds vaker door DIOS gewonnen. Het resultaat: 21-25 winst in de derde set.

In de vierde set wist DIOS aanvankelijk een lichte voorsprong te nemen en had het kansen om de wedstrijd met 1-3 naar zich toe te trekken. Vanaf 20-20 werd de pass aan Oldemarkter zijde echter onrustig. Ook tactische ballen hadden niet het gewenste resultaat, zodat VC Drachten met 26-24 de stand in sets in evenwicht bracht.

De beslissende vijfde set ging tot de veldwissel gelijk op. Op 8-7 kwam Albert Berger voor Johan Dijkstra in het team om de blokkering te versterken. Berger wist meteen drie aanvallen van VC Drachten te blokkeren. Even later kwam Johan Dijkstra weer terug voor Berger op de servicepositie en wist ook hij te scoren. Een servicefout van VC Drachten op het matchpoint van 11-14 bezorgde DIOS de winst met 2-3 in sets.

Vrijdagavond a.s. speelt Camping Krolsbergen/DIOS om 20.00 uur in MFC Dalzicht in Oldemarkt tegen het op de derde plaats staande Reflex uit Kampen.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen H1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.