Moeizame winst dames DIOS op SVM

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS speelden een moeizame wedstrijd tegen het op de achtste plaats staande SVM in Marknesse. SVM toonde zich een beduidend sterkere tegenstandster dan in de heenwedstrijd eerder in het seizoen. Ondanks, dat de tweede set verloren ging wisten de Oldemarktsters de overwinning over de streep te trekken, al ging het niet geheel soepel. DIOS blijft na de 1-3 overwinning in Marknesse koploopster in de tweede klasse met virtueel zeven punten voorsprong op achtervolgster SVI uit Zwolle en nog vijf wedstrijden te gaan in de competitie.

Trainer/coach Brent Knol begon de wedstrijd met spelverdeelster Mieke Schokker, met in haar diagonaal Anne Hoogma, de buitenaanvalsters Deborah van der Valk en Quirine Steenbergen en de midaanvalsters Mariëlle Verbeek en Jolanda Spijksma. Marieke Braad vervulde wederom de liberopositie.

Vanaf het begin van de wedstrijd was al snel zichtbaar, dat DIOS niet echt lekker in de wedstrijd zat. Er zat te weinig beweging in het team. SVM, dat beduidend beter voor de dag kwam dan in de thuiswedstrijd tegen DIOS, wist het DIOS in de eerste set al snel heel moeilijk te maken. Met name de midaanval van SVM wist meermaals te scoren. DIOS had hier verdedigend te weinig vat op, zodat de polderbewoonsters richting de eindfase van de set zelfs een lichte voorsprong wisten te nemen. Dankzij een paar knappe aanvallen van Deborah van der Valk en Anne Hoogma wisten de Oldemarktsters de eerste set nipt over de streep te trekken met 23-25.

De tweede set zou net zo spannend worden als de eerste set. Wat spelniveau betreft waren beide team lange tijd aan elkaar gewaagd. Opnieuw bezorgde de midaanval van SVM DIOS de nodige zorgen. In de slotfase van de set zette SVM de verdediging van DIOS opnieuw onder druk. De Oldemarktsters wisten de aanvallen van SVM onvoldoende te verdedigen en kwamen zelf te weinig aan aanvallen toe, zodat SVM de set met 25-22 naar zich toe kon trekken.

Aan het begin van de derde set kwam Janneke Dekker als spelverdeelster in het veld voor Mieke Schokker. Jolanda Spijksma maakte op de midaanval plaats voor Marle Mulder. Deze wissels pakten in het voordeel uit van DIOS. Halverwege de derde set wisten de Oldemarktsters een lichte voorsprong op te bouwen, die ze ook richting het einde van de set niet meer uit handen zouden geven. DIOS wist, mede dankzij de sterke verdedigende acties van libero Marieke Braad vaker aan een goede aanvalsopbouw toe te komen en dat gaf de doorslag. De Oldemarktsters wonnen de derde set met 17-25.

Ook in de vierde set wist DIOS het verschil op de ranglijst tot uitdrukking te brengen, maar gemakkelijk ging het niet. De Oldemarktsters moesten er hard voor werken om een lichte voorsprong te nemen. Dankzij een sterke serviceserie van Mieke Schokker trok DIOS de zege in de slotfase naar zich toe met 19-25.

Met nog vijf wedstrijden te gaan houdt DIOS nog een ruime voorsprong van omgerekend zeven punten op SVI uit Zwolle, maar het kampioenschap is nog geen gewonnen race.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen D1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.