Soepele winst dames DIOS op VCK, maar … Uitgeschakeld in de beker

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS speelden afgelopen week twee wedstrijden. In de competitie behaalden de Oldemarktsters een soepele maximale overwinning op VCK ’76 uit Kuinre, waardoor DIOS de koppositie in de tweede klasse behield. In de kwartfinale van de bekercompetitie kwam DIOS uit tegen Tjoba in Klazienaveen, de koploopster in de sterke tweede klasse in de regio Drenthe Zuid-Oost. De Oldemarktsters vochten voor wat ze waard waren, maar moesten met 3-1 het hoofd buigen en zijn daarmee voor de bekercompetitie uitgeschakeld.

In de competitiewedstrijd tegen VCK begon DIOS in de eerste set wat aarzelend. Verdedigend moest het team weer wennen aan het optreden van libero Marieke  Braad, die na een reis in Azië, voor het eerst na zeven weken weer meedeed. In het eerste gedeelte van de eerste set leverde dat nog wat misverstanden op, waardoor VCK tot 12-12 gelijk op ging met DIOS. In het tweede gedeelte van de set werd de afstemming tussen Marieke Braad en de overige verdedigsters steeds beter, waardoor de Oldemarktsters ook makkelijker aan de aanvalsopbouw konden werken. Aanvallend was DIOS overduidelijk de betere en dat resulteerde dan ook alsnog tot een overtuigende 25-17 setwinst.

In de tweede set namen de Oldemarktsters al snel een voorsprong, die geleidelijk met prima aanvallen van Deborah van der Valk en Quirine Steenbergen werd uitgebouwd tot een ruime marge. De tweede set werd dan ook met overmacht gewonnen met 25-11.

Aan het begin van de derde set werd spelverdeelster Mieke Schokker gewisseld voor Janneke Dekker. Zij speelde de rest van de wedstrijd een solide partij. Een prettig gegeven voor trainer/coach Brent Knol om te weten, dat het team niet afhankelijk is van één spelverdeelster en dat hiermee ook tactisch gevarieerd kan worden. DIOS nam aanvankelijk opnieuw een grote voorsprong, maar halverwege de set had het even geen grip op de lange midaanvalster van VCK. Die sloeg niet hard, maar wel geplaatst en doordat de verdediging van DIOS wat te ver in het achterveld stond opgesteld wist Kuinre toch weer wat dichterbij te komen. In de slotfase drukte DIOS echter gedecideerd door en sloot het de set af met 25-17 setwinst.

De vierde set werd achter af een formaliteit. Met groot vertoon van macht denderden de aanvalsters van DIOS over VCK heen, met Anne Hoogma in de hoofdrol. Zij wist met harde, gerichte aanvallen veelvuldig te scoren, waardoor DIOS een zeer grote voorsprong kon nemen. VCK wist in deze set slechts drie punten te scoren, zodat DIOS de wedstrijd winnend afsloot met 25-03.

 

Uitgebekerd

In de kwartfinale van de bekercompetitie troffen de Oldemarktsters een sterk Tjoba in Klazienaveen. Hoewel DIOS volleyballend in de rally’s zeker niet onderdeed voor Tjoba werd het verschil gemaakt door de sterke servicedruk van Tjoba. DIOS kreeg hier onvoldoende vat op, waardoor Tjoba het verschil kon maken. In de eerste helft van de sets gingen beide teams nog gelijk op, maar richting het einde van de sets wist Tjoba met harde, gerichte services de verdediging van DIOS dusdanig onder druk te zetten, dat ze de bovenliggende partij werden. Ondanks setwinst in de tweede set werd de wedstrijd verdiend gewonnen door Tjoba met 25-17, 18-25, 25-16 en 25-13.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen D1.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.