Heren DIOS verliezen opnieuw van OPM

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS wisten de confrontatie met de reserves van OPM in Heerenveen niet te winnen. Na twee verloren sets wisten de Oldemarkters de derde set te winnen. In de vierde set waren er kansen om de stand gelijk te trekken, maar in de slotfase waren de Heerenveeners net even beter bij de les, waardoor OPM de wedstrijd met 3-1 won.

Trainer/coach Klaas Veenma begon de wedstrijd met spelverdeler Miquel Verbeek, met Marco Plat in zijn diagonaal, de buitenaanvallers Dennis Damhuis en Bastiaan van de Haar en de midaanvallers Martijn Onstwedder en Johan Dijkstra. Leon van der Heide speelde als libero.

Vanaf het begin van de eerste set liep de servicepass moeizaam bij de Oldemarkters. Spelverdeler Verbeek moest zodoende veel setups vanaf de driemeterlijn geven, waardoor de aanval te doorzichtig werd. DIOS probeerde met tactische ballen de schade te beperken, maar over het algemeen oogde het spel van DIOS te verkrampt. OPM liep in de slotfase uit op de Oldemarkters en wisten de eerste set met 25-17 te winnen.

In de tweede set kon DIOS aanvankelijk nog redelijk gelijke tred houden met OPM. Het aanvalsspel zag er wat verzorgder uit, maar de tactische varianten pakten minder goed uit. In het achterveld werd Martijn Onstwedder een aantal keren vervangen door Sigurd van Starkenburg om de service te versterken en ook verdedigend stond van Starkenburg zijn mannetje. Toch wist OPM in de slotfase weer een paar punten marge op te bouwen en ging het er met de tweede setwinst vandoor met 25-18.

Aan het begin van de derde set verhuisde Marco Plat naar de buitenaanval in plaats van Bastiaan van de Haar. Sigurd van Starkenburg kwam op de diagonaalpositie te spelen. Met deze omzetting kwam er meer lijn in het spel van de Oldemarkters. Tot diep in de set hielden de beide teams elkaar in evenwicht. DIOS wist haar eerste setwinst af te dwingen met 23-25.

In de vierde set werd Johan Dijkstra op de midaanval vervangen voor Albert Berger. Ondanks de nodige passfouten in de verdediging van DIOS wisten de Oldemarkters richting het einde van de set een kleine voorsprong te nemen op 16-18 en mocht DIOS nog hopen op een beslissende vijfde set. In de slotfase speelde de passing DIOS weer parten. OPM kwam op 22-22 weer langszij en wist daarna een punt voorsprong te nemen. Een discutabele beslissing van de scheidsrechter bezorgde de Heerenveeners het setpoint, wat ze daarna met 25-23 verzilverden.

Ondanks het verlies met 3-1 tegen OPM klommen de Oldemarkters een plaatsje op de ranglijst in de Promotieklasse. Met een nette zesde plaats staat DIOS keurig in de middenmoot.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen H1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.