Steevast wint derby van DIOS

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS moesten hun meerdere erkennen in de gemeentelijke derby tegen Steevast uit Steenwijk. Hoewel beide teams tot ver in de sets redelijk aan elkaar gewaagd waren in een boeiende wedstrijd was het Steevast, dat in de slotfases van de sets het verschil met veel servicedruk maakte. De Steenwijkers wisten de wedstrijd met 0-4 te winnen. Door dit resultaat neemt Steevast voorlopig de vijfde positie in in de Promotieklasse en de Oldemarkters staan op de zevende plaats.

DIOS nam in de beginfase van de eerste set een lichte voorsprong door de goede service van Marco Plat en Dennis Damhuis. Vanaf 11-7 kwam Steevast met gevaarlijke aanvallen van Gerard van de Burg en Detmar Slager terug in de wedstrijd. Vanaf 12-12 ging de strijd tot diep in de eerste set gelijk op. In de slotfase hield Dennis Damhuis DIOS in eerste instantie in de race met een serie goede aanvallen. Maar met een foutservice van Martijn Onstwedder en een aanval van Damhuis in het blok van Steevast was de eerste set een prooi voor de Steenwijkers met 23-25.

In het begin van de tweede set waren beide teams aan elkaar gewaagd. Steevast nam een lichte voorsprong, maar meer dan twee punten verschil kwamen er niet op het scorebord. Vanaf 13-13 was het opnieuw Steevast, onder aanvoering van spelverdeler Ronald Berghuis, die een prima wedstrijd speelde, dat de druk opvoerde. In de slotfase wist Gerard van de Burg van Steevast met zijn krachtige sprongservice de verdediging van DIOS onder vuur te nemen. Dit leverde Steevast uiteindelijk een voorsprong op, waardoor het ook de tweede set wist te winnen met 18-25.

In de derde set kwamen de Oldemarkters al snel op een achterstand. Op 3-8 werd Albert Berger bij DIOS ingebracht voor Johan Dijkstra. Een sterke serviceserie van Albert Drent van Steevast zorgde ervoor, dat de Steenwijkers de voorsprong behielden. Vanaf 8-13 knokte DIOS zich terug in de wedstrijd en kwam het op 15-15 weer langszij. Vanaf 17-17 werd DIOS opnieuw door Gerard van de Burg weggeserveerd. De verdediging van DIOS kreeg geen vat op zijn harde sprongservices. Een aantal ballen gingen rechtstreeks terug naar de overkant, waar Steevast dankbaar gebruik maakte van de geboden mogelijkheden om aan te vallen. Steevast won dan ook de derde set met 19-25.

In de vierde set liep DIOS al snel een lichte achterstand op, die het in het verloop van de set ook niet meer goed kon maken. Na een achterstand op 8-16 wist Sigurd van Starkenburg met een goede serviceserie de achterstand nog terug te brengen tot 12-16. Dankzij de sterke blokkering van Albert Berger en Martijn Onstwedder wist DIOS nog terug te kruipen naar 19-22, maar het slotakkoord was echter voor Steevast, dat ook de vierde set naar zich toe trok met 21-25.