Opnieuw winst voor dames DIOS tegen CSV

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS uit Oldemarkt behielden de koppositie in de tweede klasse door met 3-1 van CSV uit Zwolle te winnen. Enig smetpuntje op de wedstrijd was toch wel, dat DIOS na een goede eerste set het in de tweede set even kwijt was en deze aan CSV moest laten. Mede-concurrente in de strijd om het kampioenschap, SVI wist haar wedstrijd wel met de maximale score te winnen en liep zodoende een puntje in op de Oldemarktsters. Morgenavond staan beide kampioenskandidaten tegenover elkaar in Zwolle.

Trainer/coach Brent Knol was wegens ziekte afwezig, zodat DIOS het deze wedstrijd zonder coach moest stellen.

In de eerste set was er echter van een nadeel niet veel te zien. DIOS nam vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief. Vanuit een stabiele pass wist spelverdeelster Mieke Schokker haar aanvalsters goed te bedienen. Janneke Dekker, Deborah van der Valk en Anne Hoogma konden van daaruit volop scoren. De verdedigsters van CSV hadden de grootste moeite om de aanvalsdrift van DIOS te stoppen. De eerste set werd door de Oldemarktsters dan ook met grote overmacht gewonnen met 25-12.

In de tweede set was het overwicht van DIOS plotseling verdwenen. CSV nam wat meer risico met de service. De servicepass en de rallypass bij DIOS was ondermaats, waardoor CSV een voorsprong kon nemen. DIOS was niet bij machte om het spelbeeld gedurende set te veranderen. De passes kwamen niet aan en van daaruit kon spelverdeelster Mieke Schokker ook geen loepzuivere setups afleveren. Als gevolg daarvan stokte ook de doorgaans gevaarlijke aanval van DIOS. De Zwolsen bouwden hun voorsprong dan ook gestaag uit en wisten de set met een ruime voorsprong te winnen met 13-25.

Vanaf het begin van de derde set waren de Oldemarktsters weer bij de les. Het verlies van de tweede set had zijn uitwerking. DIOS wist haar gevarieerde aanvalsspel weer op te pakken en zette de verdediging van CSV zowel met de service als met de aanval weer onder druk. Met een ruime marge werd de derde set gewonnen met 25-14.

In de vierde set was CSV niet meer bij machte om de wedstrijd te kantelen. DIOS nam opnieuw al vrij snel in de set een ruime voorsprong en gaf de voorsprong ook niet meer uit handen. Met een ruime voorsprong werd ook de vierde set een prooi voor de Oldemarktsters met 25-12.

Het setverlies in de tweede set was achteraf wel zuur, aangezien concurrente SVI haar wedstrijd wel met 4-0 wist te winnen en zodoende een punt inliep op DIOS.

Morgenavond staan DIOS en het op de tweede plaats staande SVI om 19.15 uur tegenover elkaar in de sporthal Zwolle Zuid in Zwolle.

Hoewel DIOS na dertien wedstrijden nog steeds ongeslagen is, staan de Zwolsen omgerekend slechts twee punten achter op de Oldemarktsters. De uitslag van deze wedstrijd zal mogelijk bepalen wie van de twee de meeste kans maakt op het behalen van het kampioenschap in de tweede klasse.