Verlies heren DIOS tegen CSV

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS moesten vrijdagavond het hoofd buigen voor de reserves van CSV uit Zwolle. Waar de Oldemarkters eerder in het seizoen de uitwedstrijd tegen CSV nog met 2-3 wisten te winnen waren het nu de Zwollenaren, die revanch namen voor die nederlaag. Hoewel DIOS in de slotfase van de vierde set nog een ultieme poging deed om een beslissende vijfde set af te dwingen was het CSV dat er toch met een 1-3 winst van door ging.

Assistent/coach Kees Verbeek nam de coaching voor zijn rekening wegens ziekte van trainer/coach Klaas Veenma. Hij begon met spelverdeler Miquel Verbeek, met in zijn diagonaal Marco Plat, de midaanvallers Martijn Onstwedder en Johan Dijkstra en de buitenaanvallers Dennis Damhuis en Bastiaan van de Haar. Wegens ziekte van Leon van der Heide speelde DIOS zonder libero.

DIOS startte slordig en ongeconcentreerd aan de eerste set. Dit resulteerde in een ruime achterstand op 3-10. Dankzij sterke serviceseries van Miquel Verbeek en Marco Plat wist DIOS het initiatief terug te nemen en op gelijke hoogte te komen op 10-10. Martijn Onstwedder wist met zijn goede blokkering en aanvallen op de midpositie DIOS een voorsprong op 14-11 te bezorgen. Maar CSV gaf zich niet zomaar gewonnen en sloop langzaam maar zeker weer in het spoor van DIOS. Vanaf 18-18 had DIOS grote problemen met de servicepass en de rallypass, waardoor er geen gevaarlijke aanvallen konden worden geplaatst. CSV nam het initiatief dankbaar over en sloeg zich met scorende aanvallen naar de setwinst met 19-25.

In de tweede set leek DIOS wakker geschud. Met veel servicedruk van Marco Plat en Dennis Damhuis, waar de verdedigers van CSV veel moeite mee hadden, nam DIOS het initiatief en nam het al in de beginfase een ruime voorsprong van 10-3 op CSV. Bastiaan van de Haar, die een zeer verdienstelijke wedstrijd speelde, scoorde veelvuldig op de buitenaanval, terwijl Martijn Onstwedder zijn steentje bijdroeg met goede midaanvallen. Richting de slotfase hadden de Oldemarkters een ruime voorsprong opgebouwd. CSV had duidelijk geen antwoord op de snelle aanvallen van DIOS, zodat de thuisploeg de tweede set met grote overmacht won met 25-14.

In de derde set waren de rollen omgedraaid. Het goede spel van DIOS was als sneeuw voor de zon verdwenen. Veel fouten, als gevolg van miscommunicatie, resulteerden in punten voor de Zwollenaren. Op een grote achterstand van 12-22 kwam Sigurd van Starkenburg op de diagonaalpositie voor Marco Plat. Deze ingreep mocht echter niet meer baten. De winst was voor CSV met 14-25.

De vierde set leek een herhaling te worden van de derde. Na een time-out op 12-18 toonden de Oldemarkters alsnog veerkracht. De gevaarlijke service van Miquel Verbeek bracht DIOS terug tot 15-19. In de slotfase van de set kwamen de Oldemarkters, dankzij een sterke blokkering en een prima serie services van Sigurd van Starkenburg, terug tot 23-24. Een beslissende vijfde set lonkte, maar de laatste service van van Starkenburg raakte de antenne, waardoor CSV alsnog de vierde set won met 23-25. Door het 1-3 verlies zakken de Oldemarkters naar de zesde plaats in de Promotieklasse.