Volleybal vereniging
e-Boekhouden.nl
Inloggen

Dames DIOS naar kwartfinale in de beker

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS uit Oldemarkt hebben vrijdagavond de kwarfinales in de bekercompetitie van de Regio Noord behaald door een overtuigende overwinning in de achtste finale op de reserves van De Roeken/DVC uit Dokkum. Na enige tegenstand in de eerste set was DIOS in het vervolg van de wedstrijd oppermachtig en wisten de Oldemarktsters zich zonder setverlies bij de beste acht ploegen te scharen.

Trainer/coach Brent Knol begon de wedstrijd met spelverdeelster Mieke Schokker, met Anne Hoogma in haar diagonaal, de buitenaanvalsters Deborah van der Valk en Janneke Dekker en de midaanvalsters Marle Mulder en Mariëlle Verbeek.

In de beginfase van de eerste set gingen beide teams nog gelijk op, maar richting halverwege de set werd het klassenverschil tussen de beide tweede klassers al snel zichtbaar. Met prima aanvallen van Anne Hoogma en de opnieuw zeer stabiel spelende Deborah van der Valk nam DIOS afstand van de Friezinnen. Margreet Groen werd als liberospeelster nog even ingezet om de verdediging van DIOS te versterken.  In de slotfase was Marle Mulder belangrijk met haar goede blokkering en een paar goede aanvallen. De Oldemarktsters wisten de eerste set dan ook ruim te winnen met 25-18.

Vanaf het begin van de tweede set was het slechts DIOS dat de klok sloeg. Jiska Duetz kwam op de midaanval in het veld voor Mariëlle Verbeek. Na een paar schermutselingen werd het de set van Deborah van der Valk. Met haar gerichte en harde services wist zij twaalf punten op rij te scoren, waardoor DIOS op een riante voorsprong kwam. In de slotfase wist De Roeken/DVC nog wel een paar punten te sprokkelen, maar de winst was overduidelijk voor DIOS met 25-12.

In de derde set kwam libero Margreet Groen de verdediging versterken om de overwinning veilig te stellen. Jiska Duetz verhuisde naar de buitenaanval op de positie van Janneke Dekker en Mariëlle Verbeek kwam terug op de midaanval. Jiska Duetz speelde een uitstekende derde set en wist een 100% score op de buitenaanval te realiseren. DIOS nam opnieuw een grote voorsprong. In de slotfase kwam Anne Hoogma er even niet doorheen en werd nog vervangen door Janneke Dekker op de diagonaalpositie, maar uiteindelijk was ook de derde set een makkelijke prooi voor de Oldemarktsters met 25-11.

Door deze winst heeft DIOS zich bij de laatste acht teams in het bekertoernooi gevoegd. Naar verwachting zal DIOS voor de kwartfinale moeten afreizen naar Tjoba in Klazienaveen, dat op dit moment een riante koppositie heeft in de tweede klasse in de regio Emmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *