Moeizame winst heren DIOS op Meppel AZ

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS hebben zaterdagmiddag een moeizame, maar o zo belangrijke zege behaald op Meppel AZ. Gedurende een groot deel van de wedstrijd moesten de Oldemarkters de Meppelers een geringe voorsprong gunnen. Grootste winstpunt voor DIOS was wellicht, dat het telkens in de slotfase van de sets sterk terug kwam en in staat was om de achterstand om te buigen in setwinst. Zodoende stapten de Oldemarkters enigszins gelukkig alsnog met een 0-4 winst en vijf punten in de tas van het veld.

Trainer/coach Klaas Veenma begon de wedstrijd met spelverdeler Miquel Verbeek, met Sigurd van Starkenburg in zijn diagonaal, de buitenaanvallers Marco Plat en Dennis Damhuis en de midaanvallers Johan Dijkstra en Martijn Onstwedder. Bij afwezigheid van aanvoerder Leon van der Heide speelde DIOS deze wedstrijd zonder libero.

Vanaf het begin van de wedstrijd werd al snel duidelijk, dat DIOS geen makkelijke middag tegemoet ging. De eerste punten in de eerste set waren voor DIOS, maar Meppel AZ haakte al snel aan en nam het initiatief in de wedstrijd over. Door te veel persoonlijke fouten en misverstanden aan DIOS-zijde wisten de Meppelers een voorsprong op te bouwen op 20-15. In de slotfase van de set waren het Johan Dijkstra en Miquel Verbeek, die met hun gevaarlijke services de verdediging van Meppel AZ onder druk wisten te zetten. Dit bood DIOS weer kansen om de aanval over te nemen en te scoren. Technische fouten aan Meppeler zijde brachten beide teams weer op gelijke hoogte op 22-22. Tenslotte drukte DIOS door naar setwinst op 22-25.

In de tweede set liepen de Oldemarkters lange tijd achter de feiten aan. Meppel AZ kwam al snel op een ruime voorsprong op 8-3. Enkele punten later kwam Bastiaan van de Haar op de buitenaanval voor Marco Plat. Van de Haar wist een paar fraaie punten te scoren, maar DIOS bleef te veel individuele fouten maken, waardoor Meppel AZ richting de eindfase van de set op 19-15 kwam. Dankzij drie gevaarlijke services van Sigurd van Starkenburg kwam DIOS pas op 23-23 langszij. Vanaf 25-25 waren het Johan Dijkstra met een prachtige aanval rechtdoor en Martijn Onstwedder, die na een rally de bal in het achterveld van Meppel AZ tikte, die de set moeizaam binnen sleepten op 25-27.

In de derde set gingen beide teams gelijk op tot 10-10. Daarna namen de Oldemarkters langzaam maar zeker een lichte voorsprong, die het in het vervolg ook niet meer zou weggeven. Miquel Verbeek wist zijn midaanvallers, in tegenstelling tot de eerste twee sets, ineens beter te vinden, waardoor Martijn Onstwedder en Johan Dijkstra met de nodige fraaie snelle midaanvallen wisten te scoren. Met een harde diagonale aanval van Dennis Damhuis wist DIOS ook de derde set te winnen met 21-25.

Meppel AZ gaf de strijd in de vierde set echter niet op en maakte het DIOS tot in de slotfase moeilijk. Marco Plat kwam weer in het team voor Bastiaan van de Haar. Tot 16-16 waren beide teams aan elkaar gewaagd. In de slotfase waren Marco Plat, die een paar keer via het blok van Meppel AZ scoorde, en Martijn Onstwedder met een aanval en een blok belangrijk. DIOS kwam op een 19-23 voorsprong, maar liet Meppel AZ alsnog terugkomen tot 23-24. Met opnieuw een score van Marco Plat via de blokkering van Meppel AZ trok DIOS ook de vierde set met 23-25 naar zich toe. Door de zege stijgen de Oldemarkters voorlopig naar de vierde plaats op de ranglijst in de Promotieklasse.