Dames DIOS schudden De Griffioen af

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS hebben de concurrentie van het op de tweede plaats staande De Griffioen uit Wolvega in de tweede klasse voorlopig van zich afgeschud. De Oldemarktsters kwamen alleen in de tweede set even in de problemen, maar wisten de onderlinge ontmoeting uiteindelijk met een overtuigende 4-0 winst af te sluiten. Dankzij dit resultaat blijft DIOS de trotse en nog steeds ongeslagen koploopster in de competitie.

Trainer/coach Brent Knol startte de wedstrijd met spelverdeelster Mieke Schokker, met in haar diagonaal Anne Hoogma, de midaanvalsters Marle Mulder en Jolanda Spijksma en de buitenaanvalsters Deborah van der Valk en Janneke Dekker. Margreet Groen speelde als libero.

Margreet Groen viel na lange tijd prima in met haar sterke servicepass. Vanaf het begin van de eerste set nam DIOS een voorsprong, mede dankzij de goede scores van Deborah van der Valk, die een prima wedstrijd speelde. Janneke Dekker wist met haar gevaarlijke service de verdediging van De Griffioen te bestoken, waar de Friezinnen geen antwoord op hadden. De Oldemarktsters wisten de eerste set dan ook ruim te winnen met 25-16.

De tweede set zou een stuk pittiger worden. Nu was het De Griffioen, dat met een sterke service de verdediging van DIOS onder druk zette. Beide teams hielden elkaar vanaf het begin van de set in evenwicht. Daar waar De Griffioen met de service wist te scoren, was het DIOS, dat aanvallend de betere kansen benutte. Pas in de slotfase van de set wist DIOS de aanval van De Griffioen te pareren en sleepte het met 28-26 de set binnen.

Met de winst in de tweede set was de weerstand van De Griffioen wel enigszins gebroken. Jiska Duetz loste Janneke Dekker af en Quirine Steenbergen werd een aantal keren ingezet op de service om De Griffioen onder druk te houden. Mieke Schokker wist een aantal malen fraai te scoren door de tweede bal tactisch neer te leggen in de verdediging van De Griffioen. Jolanda Spijksma was goed op dreef met haar sterke blokkering en geraffineerde aanvallen op mid. Dankzij de sterke service van DIOS was ook de derde set voor de Oldemarktsters met 25-19.

In de vierde set nam DIOS aanvankelijk een grote voorsprong. Door concentratieverlies aan Oldemarkter zijde liet DIOS De Griffioen onnodig toch weer langzaam aan dichterbij sluipen. In de slotfase maakte DIOS het echter geroutineerd af. Met 25-18 was ook deze set een prooi voor DIOS. Met de maximale winst op de nummer twee in de competitie heeft De Griffioen inmiddels een grote achterstand opgelopen op DIOS en zijn De Oldemarktsters voorlopig een concurrente kwijt.