Heren DIOS verliezen van koploper DAC

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS uit Oldemarkt waren niet bij machte om een echte vuist te maken tegen de nieuwe koploper in de Promotieklasse, DAC uit Dedemsvaart. Gaandeweg de wedstrijd kwamen de Oldemarkters wel steeds beter in de wedstrijd, waardoor uiteindelijk de vierde set nog kon worden gewonnen. DIOS moest echter genoegen nemen met een 1-3 nederlaag, waardoor het zakte naar de zevende plaats op de ranglijst.

Trainer/coach Klaas Veenma begon de wedstrijd met spelverdeler Miquel Verbeek, met in zijn diagonaal Sigurd van Starkenburg, de buitenaanvallers Dennis Damhuis en Marco Plat en de midaanvallers Bastiaan van de Haar en Johan Dijkstra. Aanvoerder Leon van der Heide vervulde de liberopositie.

Vanaf het begin in de eerste set lieten de Dedemsvaarters er geen gras over groeien. In no time stond DIOS al op een schijnbaar onoverbrugbare achterstand met 2-10. De Oldemarkters hadden veel moeite met de servicepass vanuit de lastige service van DAC en wisten ondanks een aantal goede pogingen van Dennis Damhuis, Johan Dijkstra en Sigurd van Starkenburg de achterstand niet meer goed te maken. DAC won de eerste set overtuigend met 14-25.

Aan het begin van de tweede set kwam Martijn Onstwedder, net aangeschoven na een uitstapje naar Engeland om Richard Veenstra in het BDO-dartstoernooi te ondersteunen, in het veld voor Bastiaan van de Haar. Even leek het erop, dat DIOS het DAC nog echt moeilijk kon maken. De Oldemarkters startten goed en namen een 8-3 voorsprong. DIOS kon de voorsprong echter niet vasthouden. DAC, met twee aanvallers van tweemeter-plus, plaatste menige aanval over het blok van DIOS heen en kwam halverwege de set weer langszij op 15-15. Vanaf dat moment hadden de Dedemsvaarters de touwtjes in handen en was ook de tweede set een prooi voor de bezoekers met 19-25.

In de derde set kwam Bastiaan van de Haar weer in het team op de midaanval voor Johan Dijkstra. Opnieuw nam DIOS een lichte voorsprong. Vanaf 9-5 kwam DAC weer langszij op 11-11. De bezoekers namen daarna een lichte voorsprong, maar de aanvallers van DIOS kwamen steeds beter in de wedstrijd. Op 18-21 kwam Johan Dijkstra in de ploeg voor Martijn Onstwedder. Met zijn gevaarlijke service kroop DIOS terug tot 20-21. In de slotfase was DAC net even gelukkiger, zodat ook de derde set voor DIOS verloren ging met 23-25.

In de vierde set besloot coach Veenma Bastiaan van de Haar op de buitenaanval in te zetten voor Marco Plat. Aanvankelijk kwamen de Oldemarkters weer op achterstand, maar DIOS vocht zich knap terug in de set. Vanaf 9-9 namen de Dedemsvaarters weer een paar punten voorsprong. DIOS knokte echter voor elk punt en wist de schade te beperken tot hooguit drie punten achterstand. Vanaf 18-21 wist Bastiaan van de Haar fraai te scoren. Ook de aanvallers van DAC lieten een paar steken vallen door de bal buiten de lijnen te slaan. Vanaf 22-22 waren het Bastiaan van de Haar en Sigurd van Starkenburg, die de Oldemarkters op setpoint brachten op 24-22. Een fout van DAC bezorgde DIOS alsnog een punt door de vierde set te winnen met 25-22.