Dames DIOS winnen van Swette Switters

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS uit Oldemarkt hebben de goede lijn van voor de feestdagen in het nieuwe jaar doorgetrokken. Vrijdagavond wisten de Oldemarktsters in een pittige wedstrijd het op de vijfde plaats staande Swette Switters uit Scharnegoutum met 3-1 te verslaan. Daarmee blijft DIOS de ongeslagen koploopster in de tweede klasse, maar heeft het met SVI uit Zwolle, dat slechts één punt meer verspeeld heeft, en De Griffioen uit Wolvega nog twee geduchte concurrentes in de strijd om de bovenste plaatsen.

Trainer/coach Brent Knol begon de wedstrijd met spelverdeelster Mieke Schokker, met in haar diagonaal Anne Hoogma, de buitenaanvalsters Janneke Dekker en Quirine Steenbergen en de midaanvalsters Jolanda Spijksma en Marle Mulder. Bij afwezigheid van Marieke Braad, die tot begin maart afwezig is vanwege een groepsreis door Azië, nam Deborah van der Valk de rol van libero op zich.

Van der Valk kweet zich prima van haar taak in haar nieuwe rol. Met haar stabiele servicepass wist zij spelverdeelster Mieke Schokker goed aan te spelen. Deze wist op haar beurt in de eerste twee sets diagonaalspeelster Anne Hoogma en Quirine Steenbergen prima te vinden met op maat gesneden setups. De harde aanvallen van Hoogma en met name ook de rechtdoor geplaatste aanvallen van Steenbergen bezorgden Swette Switters de nodige problemen en DIOS de nodige punten. De eerste set werd dan ook met een ruime marge gewonnen met 25-14.

Swette Switters grossierde in de tweede set in servicefouten. Het tegenovergestelde was zichtbaar bij de Oldemarktsters. Met een grote servicedruk werd de verdediging van Swette Switters kapot gespeeld, waardoor DIOS met overmacht ook de tweede set binnen haalde met 25-08.

Vanaf het begin van de derde set veranderden de bezoeksters haar tactiek. Zo voorzichtig als Swette Switters in de eerste twee sets was met de service, werd er nu volop servicedruk gelegd door Swette Switters. De verdediging van DIOS had hierdoor meer moeite met de servicepass en spelverdeelster Mieke Schokker moest veel meer moeite doen om vanuit de pass goede setups te verzorgen. Lange tijd ging de strijd in de derde set gelijk op. Dankzij de goed scorende Anne Hoogma wist DIOS uiteindelijk ook deze set naar zich toe te trekken met 25-19.

In de vierde set rook het jonge, talentvolle team van Swette Switters de kansen om alsnog een set te winnen. De bezoeksters kwamen een aantal keren op een lichte voorsprong dankzij fraaie serviceseries, maar DIOS vocht zich telkens weer terug naast Swette Switters. In de slotfase van de set wist het jeugdig enthousiasme van Swette Switters het alsnog te winnen van DIOS. De bezoeksters schreven de vierde set op hun naam met 22-25. DIOS was uiteindelijk tevreden met een fraaie 3-1 overwinning.