Winst heren DIOS op hekkensluiter HeVoC ‘89

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS hebben naar verwachting de ontmoeting met hekkensluiter HeVoC ’89 2 gewonnen. De Oldemarkters begonnen moeizaam aan de eerste set, die ze verrassend ook aan HeVoC moesten laten. Camping Krolsbergen/DIOS herstelde zich echter goed in het vervolg van de wedstrijd met drie gewonnen sets. Na afloop overheerste echter de teleurstelling over de onnodig verloren eerste set.

Trainer/coach Klaas Veenma begon met spelverdeler Miquel Verbeek, met Sigurd van Starkenburg in zijn diagonaal, de midaanvallers Johan Dijkstra en Martijn Onstwedder en de buitenaanvallers Bastiaan van de Haar en Marco Plat. Leon van der Heide speelde als libero.

Al vrij snel in de eerste set werd duidelijk, dat het voor DIOS nog wel eens een lastig avondje kon worden. Dat had het echter aan zich zelf te wijten, want de Oldemarkters begonnen veel te slap aan de wedstrijd, waardoor de reserves van HeVoC ’89 onverwacht gelijke tred hielden met DIOS. De maximale marge in het voordeel van DIOS bleef beperkt tot twee punten. In de slotfase wisten de Heerenveeners van misverstanden en fouten van DIOS te profiteren. HeVoC ’89 kwam op een 21-23 voorsprong. Coach Veenma bracht Dennis Damhuis in het team voor Bastiaan van de Haar, maar het was te laat om de achterstand te repareren. Met een foutservice van Martijn Onstwedder wist HeVoC ’89 de eerste set binnen te slepen met 23-25.

Vanaf de tweede set was DIOS beter bij de les. Als gevolg van de strakke service van spelverdeler Miquel Verbeek nam DIOS meteen de leiding. Libero Leon van der Heide wist met zijn zuivere pass spelverdeler Verbeek goed te vinden, zodat DIOS met goede aanvallen van Martijn Onstwedder, Dennis Damhuis en Johan Dijkstra kon bouwen aan een ruime voorsprong op 14-6. HeVoC ’89 hielp de Oldemarkters vervolgens met meerdere foutservices, zodat de tweede set door DIOS met ruim verschil kon worden gewonnen met 25-15.

In de beginfase van de derde set waren het Dennis Damhuis met een serie scorende aanvallen en Martijn Onstwedder met een goede serie services, die er voor zorgden, dat DIOS al snel op rozen zat. Miquel Verbeek wist met zijn moeilijke service een gat te slaan op 16-8. In de slotfase gaven de Oldemarkters dit niet meer weg. Met 25-17 werd ook de derde set gewonnen.

In de vierde set leek het een tijd lang, dat HeVoC ’89, net als in de eerste set, nog in staat was om een stunt uit te halen. Tot halverwege de set ging de strijd opnieuw gelijk op. Maar vanaf 16-15 waren het Sigurd van Starkenborg en Marco Plat die een gaatje wisten te slaan. Johan Dijkstra wist de voorsprong uit te bouwen met een paar goede services, die door HeVoC ’89 slecht of niet verwerkt konden worden. Met een scorend blok van Martijn Onstwedder sloot DIOS de wedstrijd winnend af met opnieuw 25-17.

Met een zesde plaats in de Promotieklasse gaat Camping Krolsbergen/DIOS de winterstop in.