Winst dames DIOS op SV Ens

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS blijven ongeslagen koploopster in de tweede klasse na opnieuw een overwinning. Tegen de laaggeplaatste reserves van SV Ens wisten de Oldemarktsters opnieuw een ruime 4-0 overwinning te boeken. Hoewel de cijfers anders doen vermoeden moest Ten Veen Tweewielers/DIOS zich serieus inspannen om de overwinning over de streep te trekken.

Trainer/coach Brent Knol begon de wedstrijd met spelverdeelster Mieke Schokker, met Anne Hoogma in haar diagonaal, de midaanvalsters Marle Mulder en Jolanda Spijksma en de buitenaanvalsters Deborah van der Valk en Marielle Verbeek. Marieke Braad vervulde opnieuw de liberopositie.

Vanaf het begin van de wedstrijd liep het niet altijd even gemakkelijk bij DIOS. Onlogische ballen, die van de tegenstander terug kwamen, bezorgden de defensie van DIOS de nodige problemen. Gelukkig was daar dan libero Marieke Braad, die al weken in goede vorm is, die menige bal van de vloer wist te verwerken, zodat spelverdeelster Mieke Schokker toch weer een goede opbouw voor de aanval kon verzorgen. In principe lieten de Oldemarktsters SV Ens teveel meevolleyballen en gaven het SV Ens daarbij de mogelijkheid om toch nog de nodige punten te scoren. Toch wist DIOS gedurende eerste set het overwicht te benutten en sloot het de set winnend af met een ruime marge op 25-16.

In de tweede set kwam Jiska Duetz op de midaanval voor Jolanda Spijksma. Janneke Dekker kwam op de buitenaanval voor Deborah van der Valk. DIOS wist al snel een voorsprong te nemen. Belangrijk daarin was diagonaalspeelster Anne Hoogma, die al weken een goede vorm laat zien. Mede dankzij haar aanvallen kon DIOS de voorsprong tot in de slotfase van de set uitbouwen. Met 25-17 was ook de tweede set een prooi voor de Oldemarktsters.

Aan het begin van de derde set maakte Mariëlle Verbeek plaats voor Quirine Steenbergen. DIOS startte de set moeizaam en liep in de beginfase een achterstand op van vier punten. Dankzij de sterke servicedruk van Janneke Dekker en een prima serviceserie van Marle Mulder wisten de Oldemarktsters de achterstand om te buigen in een voorsprong, die uiteindelijk werd uitgebouwd naar een 25-16 setwinst.

In de vierde set werd spelverdeelster Mieke Schokker, die een moeizame wedstrijd speelde, vervangen door routinier Janneke Dekker. Zij kweet zich prima van haar nieuwe taak en speelde een solide set. Ondanks dat SV Ens nog wel even tegenstribbelde speelden de Oldemarktsters de set geroutineerd uit met setwinst op 25-19.

Door de 4-0 winst blijven de Oldemarktster de trotse, ongeslagen koploopster in de tweede klasse.