Winst heren DIOS op Pegasus

Na een mindere fase in de competitie, waarin onnodige verliespunten werden geïncasseerd wisten de heren van IMEC/DIOS de thuiswedstrijd tegen het op de derde plaats staande Pegasus uit Zwartsluis te winnen. Na een goede start in de wedstrijd moest IMEC/DIOS in een spannende tweede set de eer nipt aan Pegasus laten. In een spannende derde set wist IMEC/DIOS aan de goede kant van de score te blijven en de overwinning zeker te stellen. Met deze overwinning behouden de Oldemarkters de aansluiting met de top van de tweede klasse.

Met spelverdeler Miquel Verbeek en de aanvallers Dennis Damhuis, Berend Dekker, Roelof Onstwedder, Bastiaan van der Haar en Martijn Onstwedder nam DIOS vanaf het begin het initiatief in de wedstrijd. Krachtige aanvallen van midaanvaller Martijn Onstwedder en buitenaanvaller van der Haar bezorgden DIOS halverwege een voorsprong op 15-11. In het vervolg van de set overheerste de aanval van DIOS, waardoor de voorsprong opliep naar 24-15. Met een sprongservice van Damhuis sloot DIOS de set af met 25-15. In het begin van de tweede set nam Pegasus een lichte voorsprong, maar beide teams bleven lang in evenwicht. Ondanks de aanvalskracht van DIOS wist Pegasus deze verdedigend goed te pareren, waardoor er in de eindfase 23-23 op het scorebord verscheen. Pegasus was evenwel de gelukkigste in deze set en wist een punt veilig te stellen op de stand 23-25.
In de derde set ging de strijd aanvankelijk gelijk op tot 11-11. Door enkele blokkeringsfouten aan DIOS-zijde kon Pegasus een lichte voorsprong nemen. Trainer/coach Jan Betten voorzag zijn team van aanwijzingen in de time-out, waardoor het blok in de eindfase beter functioneerde. DIOS kwam terug tot 20-20. De goede service van van der Haar bracht Pegasus in problemen, waardoor Martijn Onstwedder rechtstreeks wist te scoren. Een prima remmend blok van de kleinste man van het veld, spelverdeler Verbeek, kon overgenomen worden met een harde aanval van Damhuis, die de wedstrijd vervolgens zelf besliste met een geplaatste tactische bal in het achterveld van Pegasus, waardoor de zege werd binnengehaald met 25-21.
De heren van DIOS houden door deze overwinning uitzicht op te top van de tweede klasse. Morgenavond spelen de heren van DIOS uit tegen hekkensluiter SVM uit Marknesse.