Opnieuw winst dames DIOS

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS boekten opnieuw een ruime overwinning. Deze keer waren de reserves van Urk het slachtoffer. In de wedstrijd, waarin de Oldemarktsters weer een hoog niveau haalden, kregen de Urksters geen moment de kans om in de wedstrijd te komen. Ten Veen Tweewielers/DIOS wist met een ruime 0-4 zege huiswaarts te keren.

Trainer/coach Brent Knol koos voor de volgende opstelling: spelverdeelster Mieke Schokker, met in haar diagonaal Anne Hoogma, de buitenaanvalsters Deborah van der Valk en Janneke Dekker en de midaanvalsters Marle Mulder en Mariëlle Verbeek. Marieke Braad speelde als liberospeelster.

Vanaf het begin van de eerste set zette DIOS de toon. Urk was niet opgewassen tegen de hoge servicedruk van de Oldemarktsters. Hoewel Urk verdedigend alleszins acceptabel speelde wisten ze vanuit goede passes toch onvoldoende tot scoren te komen. DIOS had haar aanval echter goed op aarde. Met name Anne Hoogma kwam op de diagonaal keer op keer gevaarlijk door en wist daarmee de nodige punten te scoren. Onder invloed van de sterke service van Janneke Dekker, Deborah van der Valk en Mieke Schokker had DIOS halverwege de set al een gat geslagen. De voorsprong werd niet meer weggegeven en de Oldemarktsters wonnen de eerste set dan ook met ruime cijfers: 16-25.

Dit spelbeeld zou in het vervolg van de wedstrijd niet meer veranderen. Al vrij snel in de tweede set kwam DIOS weer op voorsprong. Als Urk al een gevaarlijke aanval wist te plaatsen, dan was daar libero Marieke Braad, die menige aanval van Urk onderbrak met haar verdedigende acties. Braad speelde een prima wedstrijd en was daarmee de steunpilaar in de verdediging van DIOS. Ook de tweede set ging met ruime cijfers naar DIOS met 15-25.

DIOS hield de druk op de ketel. Met prima aanvallen van Janneke Dekker en Deborah van der Valk nam DIOS in de derde set als snel afstand van Urk. Marle Mulder, blokkerend goed aanwezig, snoepte met een paar mooie midaanvallen haar punten mee. Mariëlle Verbeek speelde een ongelukkige wedstrijd en werd in de eindfase van de set vervangen door Jiska Duetz. Niettemin was ook de derde set een prooi voor DIOS met wederom 15-25.

In de vierde set bleef de verhouding hetzelfde. Met Jiska Duetz op de midaanval voor Mariëlle Verbeek nam een beter verdedigend en aanvallend DIOS opnieuw de leiding. Mieke Schokker wist met geplaatste doortikballen een paar fraaie punten te scoren. DIOS kwam geen moment in gevaar en besloot de wedstrijd met setwinst op 14-25.

Met vijf punten in de tas blijven de Oldemarktsters ongeslagen koploopster in de tweede klasse.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen D1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.