Winst heren DIOS op VC Drachten

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS boekten een belangrijke overwinning op VC Drachten. In een goede en zeer aantrekkelijke wedstrijd moesten de Oldemarkters de eerste set nog aan de Friezen laten, maar zij revancheerden zich in het vervolg van de wedstrijd uitstekend. Met prima spel, en voor het publiek een spannende wedstrijd, wist Camping Krolsbergen/DIOS de volgende drie sets te winnen. Met de 3-1 winst nemen de Oldemarkters een keurige zesde plaats in op de ranglijst in de Promotieklasse.

Dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden was op voorhand al duidelijk. VC Drachten, met een paar spelers van het voormalige Turfstekers Drachten in de gelederen met tweede divisie ervaring, was geen gemakkelijke tegenstander.

Trainer/coach Klaas Veenma begon met spelverdeler Miquel Verbeek, met in zijn diagonaal Sigurd van Starkenburg, de midaanvallers Martijn Onstwedder en Johan Dijkstra en de buitenaanvallers Bastiaan van de Haar en Dennis Damhuis. Leon van der Heide fungeerde als liberospeler.

In de beginfase van de eerste set gingen beide teams nog gelijk op, maar vanaf 9-9 was het VC Drachten, dat aanvallend de meerdere was. De verdediging van DIOS had moeite met de gevaarlijke aanvallen van VC Drachten en kon het gat, dat VC Drachten had geslagen niet meer dichten, ondanks goede aanvallen van Bastiaan van de Haar en Johan Dijkstra. Met 18-25 ging de eerste set naar de Friezen.

In de tweede set nam DIOS in het begin een lichte voorsprong, dankzij de sterke service van Miquel Verbeek. VC Drachten kwam echter al snel weer langszij en nam even een lichte voorsprong. De Oldemarkters kwamen door een prima drie-meter aanval van Sigurd van Starkenburg al snel weer langszij. Vanaf halverwege de set nam DIOS het initiatief in handen. Met scores van Dennis Damhuis en de sterk blokkerende en aanvallende Martijn Onstwedder nam DIOS een lichte voorsprong. Op 18-16 kwam Albert Berger op de midpositie voor Johan Dijkstra. Mede dankzij zijn sterke blokkering werd de voorsprong uitgebreid. Bastiaan van de Haar wist de verdediging van VC Drachten in de slotfase te verrassen met een prachtige geplaatste bal in het achterveld. De Oldemarkters wonnen de tweede set met 25-18.

In de derde set nam DIOS al snel afstand van VC Drachten, mede door een sterk blok van Dennis Damhuis en Albert Berger. Al snel stond er een 7-1 voorsprong op het scorebord. Een marge, die tot halverwege de set in stand bleef, dankzij prachtige aanvallen van Bastiaan van de Haar. Vanaf 14-8 zag DIOS VC Drachten toch langzaam weer dichterbij komen, omdat de passing even haperde. In de slotfase waren het Martijn Onstwedder en Sigurd van Starkenburg, die de kansen benutten en DIOS de setzege bezorgden met 25-22.

De Oldemarkters wisten ook in de beginfase van de vierde set al snel op voorsprong te komen. Martijn Onstwedder had een sterke fase met zijn blokkering en snelle midaanvallen, waardoor DIOS op een 9-5 voorsprong kwam. Lange tijd wist DIOS deze marge vast te houden, maar richting het einde van de wedstrijd kwam VC Drachten nog gevaarlijk terug tot 20-19. Met een harde diagonale aanval van Dennis Damhuis en een service-ace van Sigurd van Starkenburg sloeg DIOS het gaatje, dat het nodig had. De vierde set en daarmee ook de wedstrijd werd gewonnen met 25-20.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen H1.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.