Bekerwinst dames DIOS

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS hebben een eenvoudige overwinning behaald in de tweede ronde van de bekercompetitie. Tegen SVM 3 in Marknesse, dat ook in de reguliere competitie een tegenstandster is en daar op de vierde plaats staat, werd er met ruime cijfers met 0-3 gewonnen.

Trainer/coach Brent Knol begon de wedstrijd met spelverdeelster Mieke Schokker, met in haar diagonaal Anne Hoogma, de buitenaanvalsters Mariëlle Verbeek en Deborah van der Valk en de midaanvalsters Jolanda Spijksma en Marle Mulder. Marieke Braad speelde als liberospeelster.

De Oldemarktsters begonnen de wedstrijd ongeconcentreerd. De servicepass werd in het begin van de eerste set slecht verzorgd, waardoor SVM de nodige punten kon scoren. Trainer/coach Brent Knol besloot Mariëlle Verbeek te vervangen voor Quirine Steenbergen. Deze wissel pakte goed uit. DIOS kreeg de wedstrijd onder controle en wist in het tweede gedeelte van de set haar wil op te leggen aan SVM. Deborah van der Valk, al weken in goede doen, wist haar stempel met geplaatste aanvallen op de wedstrijd te drukken. Ook Anne Hoogma maakte opnieuw een goede indruk met meerdere scorende aanvallen. De set werd na een slechte start alsnog gewonnen door DIOS met 14-25.

Aan het begin van de tweede set kwam Mariëlle Verbeek weer op de buitenaanval. Vanaf het begin van de set was het initiatief voor DIOS. Vrij gemakkelijk kwamen de Oldemarktsters al snel op een voorsprong. Mieke Schokker zette de verdediging van SVM onder druk met haar sterke service. DIOS bouwde geconcentreerd aan een ruime voorsprong, waarbij Marieke Braad als liberospeelster een belangrijke bijdrage leverde met haar goede verdedigende acties en haar zuivere servicepasses. De tweede set werd opnieuw gewonnen met een ruime marge op 14-25.

In de derde set lieten de Oldemarktsters zien, dat ze toch een maatje te groot waren voor de polderbewoonsters. Jiska Duetz begon deze set in plaats van Jolanda Spijksma op de midaanval en speelde een degelijke set. Quirine Steenbergen en Anne Hoogma lieten zien aanvallend veel in huis te hebben en scoorden er lustig op los, waardoor DIOS een grote voorsprong kon nemen. Met goed volleybal werd de derde set dan ook met overmacht gewonnen door DIOS met 11-25. Daarmee bereikten de Oldemarktsters de derde ronde in de bekercompetitie.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen D1.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.