Dames DIOS nog steeds ongeslagen

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS zijn nog steeds ongeslagen in de tweede klasse. Vrijdaqavond werd de zesde achtereenvolgende overwinning geboekt op het op de negende plaats staande CSV in Zwolle. Na de eerste twee sets te hebben gewonnen waren de Oldemarktsters even minder bij de les. Concentratieverlies zorgde ervoor, dat CSV deze set won, maar in de vierde set was Ten Veen Tweewielers/DIOS weer oppermachtig. Door de 1-3 winst blijven de Oldemarktsters de trotse koploopster.

Als gevolg van de afwezigheid van Anne Hoogma moest trainer/coach Brent Knol zijn formatie enigszins aanpassen. Mariëlle Verbeek, normaal midaanvalster, speelde de gehele wedstrijd op de buitenaanval en deed dat zeer verdienstelijk. Verder stonden spelverdeelster Mieke Schokker, met in haar diagonaal Janneke Dekker, de midaanvalsters Jolanda Spijksma en Marle Mulder en de buitenaanvalster Deborah van der Valk in het veld. Marieke Braad speelde als libero.

In het begin van de eerste set ontliepen beide teams elkaar weinig. De strijd ging gelijk op tot halverwege de set. Hoewel het spel wat onrustig was wist routinier Janneke Dekker met slimme ballen te scoren. Deborah van der Valk kwam goed door op de buitenaanval en spelverdeelster Mieke Schokker wist met een paar slimme doortikballen te scoren. In de slotfase wisten Janneke Dekker en Mieke Schokker het verschil te maken met hun servicedruk, waartegen CSV niet bestand was. DIOS sloot de eerste set winnend af met 18-25.

In de tweede set kwamen de Oldemarktsters steeds beter in hun spel. Vanaf het begin werd CSV onder druk gezet met een grote servicedruk van DIOS, waardoor DIOS al vrij snel afstand wist te nemen van CSV. Vooral Mariëlle Verbeek maakte met diverse scores indruk op de buitenaanval. Met een ruime marge werd ook de tweede set door DIOS gewonnen met 11-25.

In de derde set liepen de Oldemarktsters al snel achter de feiten aan. De concentratie zakte weg en dat was te merken in de pass. Nu was het CSV dat de nodige servicedruk wist te leveren en was het DIOS, dat hier geen grip op kreeg. CSV nam dan ook vanaf het begin van de set het initiatief en nam een voorsprong, die ze tot het einde van de set wisten te verdedigen. DIOS kwam nog wel een paar keer tot op een paar punten terug, maar het was CSV, dat de derde set winnend afsloot op 25-21.

In de vierde set waren de Oldemarktsters wakker geschud. Jiska Duetz kwam in het veld op de midaanval voor Jolanda Spijksma. In een prima gespeelde set nam DIOS vanaf het begin afstand van CSV met veel scorende services van Janneke Dekker, Mieke Schokker en Deborah van der Valk. Opnieuw wist ook Mariëlle Verbeek weer regelmatig te scoren op de buitenaanval. CSV bezweek onder de druk en moest een grote nederlaag in de vierde set accepteren: 6-25.

“Ik ben blij, dat we ons na de matige derde set goed hebben gerevancheerd. Heel belangrijk ook, dat Janneke Dekker na haar rugblessure, weer een hele wedstrijd heeft kunnen spelen. Zij is met haar routine belangrijk voor het team”, aldus trainer/coach Brent Knol na afloop.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen D1.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.