Dames DIOS pakken koppositie Heren ten onder tegen VC Joure

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS blijven het goed doen in de tweede klasse. Op een kwart van de competitie hebben de dames nog maar één verliespunt hoeven te incasseren. Dit keer werd VCK ’76 uit Kuinre aan de zegekar gebonden. Met een 0-4 zege namen de Oldemarktsters de vijf punten mee naar Oldemarkt.

DIOS was over de gehele wedstrijd VCK de baas. Hoewel VCK in de eerste drie sets redelijk tegenstand bood was de formatie van trainer/coach Brent Knol zowel verdedigend als aanvallend stabieler. Dit resulteerde in de eerste drie sets al snel in een voorsprong, die de Oldemarktsters niet meer uit handen gaven. Met 17-25, 16-25 en 19-25 kwam DIOS op een 0-3 voorsprong. In de vierde set was de weerstand van VCK definitief gebroken. Met een groot vertoon van overmacht, waarin de servicedruk opviel en waarin met prachtige aanvallen veel werd gescoord, wisten de Oldemarktsters de set en daarmee de wedstrijd met groot verschil te winnen: 9-25.

DIOS veroverde met de overwinning de koppositie in de tweede klasse met na vijf wedstrijden vier punten voorsprong op de nummer twee.

Ten Veen Tweewielers/DIOS speelt a.s. vrijdagavond om 19.30 uur in het Deltion College in Zwolle tegen het op de negende plaats staande CSV.

De heren van Camping Krolsbergen/DIOS waren onfortuinlijker tegen VC Joure. Hoewel DIOS en VC Joure volleybaltechnisch en tactisch aan elkaar gewaagd waren wisten de Friezen in de slotfases van de sets door te drukken.

Omdat spelverdeler Miquel Verbeek vanwege werkzaamheden niet op tijd aanwezig kon zijn begon trainer/coach Klaas Veenma met Leon van der Heide als spelverdeler. Daardoor kon DIOS ook niet met de libero spelen.

DIOS kwam in de eerste set op een lichte voorsprong, maar vanaf punt twintig ging het mis. Een zwakke service van de Oldemarkters bracht VC Joure in het zadel, dat de set met 25-19 won. De tweede en de derde set waren kopieën van de eerste. Een spannende strijd tussen twee gelijkwaardige ploegen, maar in de eindfases van de sets liet DIOS het in verdedigend opzicht en positioneel afweten, zodat VC Joure ook deze sets won met 25-22 en 25-21.

In de vierde set ging de strijd tot de laatste punten gelijk op, maar ook in deze set trok VC Joure uiteindelijk aan het langste eind. De Friezen wonnen de set met 26-24 en daarmee de wedstrijd met 4-0.

Ondanks het verlies blijven de Oldemarkters op de zesde plaats staan in de Promotieklasse.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen D1, Wedstrijdverslagen H1.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.