Onnodig verlies heren DIOS tegen DAC

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS uit Oldemarkt leden een onnodige nederlaag tegen de reserves van het gepromoveerde DAC Dedemsvaart. Na een goede eerste set, waarin Camping Krolsbergen/DIOS vanaf het begin de leiding had, zakte het niveau van de Oldemarkters in het vervolg van de wedstrijd. Mede door veel persoonlijke fouten en misverstanden kreeg DAC de zege in de schoot geworpen. De Dedemsvaarters wonnen de wedstrijd uiteindelijk met 3-1.

Trainer/coach Klaas Veenma begon de wedstrijd met spelverdeler Miquel Verbeek, met Sigurd van Starkenburg in zijn diagonaal, de midaanvallers Martijn Onstwedder en Johan Dijkstra en de buitenaanvallers Bastiaan van de Haar en Dennis Damhuis. Leon van der Heide nam de taak als libero op zich.

DIOS nam vanaf het begin van de eerste set met verzorgd aanvalsspel de leiding. DAC kwam één keer op gelijke hoogte op de stand 4-4, maar daarna moesten de Dedemsvaarters toch lijdzaam toestaan, dat DIOS een voorsprong nam, die het in de eerste set niet meer uit handen zou geven. In de beginfase wisten Bastiaan van de Haar en Dennis Damhuis de gaten in de verdediging van DAC te vinden. Vanaf 12-13 zorgde een sterke serviceserie van Sigurd van Starkenburg voor een ruime marge op 12-17. Johan Dijkstra scoorde fraai op de midaanval en ook blokkerend werden er de nodige belangrijke punten gescoord. DAC kwam nog even terug tot 18-20, maar de Oldemarkters vergrootten de marge tot 19-23. Met een aanval via de blokkering van DAC wist Dennis Damhuis het setpoint te verzilveren op 22-25.

Vanaf het begin van de tweede set was DIOS niet voldoende bij de les. DAC begon sterk en al snel stond er 6-0 op het scorebord. Bij de stand 7-1 kreeg spelverdeler Miquel Verbeek een keiharde bal vol in het gezicht. Een blessurebehandeling was nodig, waardoor de wedstrijd na 5 minuten werd hervat. De Oldemarkters herpakten zich enigszins door sterk terug te komen tot 8-6. Maar dichterbij kwam DIOS niet. Door veel persoonlijke fouten liep DAC uit naar een ruime voorsprong op 22-14. DIOS vocht nog even terug, mede door een prachtige midaanval van Martijn Onstwedder tot 23-19, maar het slotakkoord was voor DAC, dat de wedstrijd weer in evenwicht bracht met een setzege van 25-20.

Hoewel het verdedigend bij DIOS wisselvallig bleef, waarbij er soms ballen op de grond ploften, waar geen verdediger aanstalten maakte om te reageren, hielden DAC en DIOS elkaar in de derde set lang in evenwicht. Op 10-8 kwam Marco Plat op de diagonaalpositie voor van Starkenburg. Tot 18-18 ging de strijd gelijk op.

Maar in de slotfase was het opnieuw DAC, dat mede door een lastige service op voorsprong kwam en de leiding in de wedstrijd nam met 25-20.

Eigenlijk was de vierde set een kopie van de derde set. DAC nam de leiding, Dennis Damhuis verliet het veld voor Sigurd van Starkenburg, DIOS kwam terug tot 9-8, maar wist niet door te drukken. De Dedemsvaarters liepen gestaag uit en wonnen de vierde set met 25-19 en daarmee de wedstrijd met 3-1.