Klinkende overwinningen dames DIOS

De volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS uit Oldemarkt hebben een prima start gemaakt in de tweede klasse. Met twee klinkende overwinningen maakten de Oldemarktsters duidelijk, dat ze de degradatie uit de eerste klasse in het afgelopen seizoen zo snel mogelijk weer willen goedmaken. Tegen Swette Switters uit Scharnegoutum en HeVoC ’89 uit Heerenveen werd met ruime setcijfers gewonnen. Beide wedstrijden werden met groot verschil met 4-0 gewonnen.

Het vorige seizoen in de eerste klasse werd uiteindelijk een rampseizoen voor de dames van DIOS. Langdurig blessureleed teisterde de ploeg gedurende het gehele seizoen. Vier basisspeelsters waren maandenlang niet beschikbaar vanwege langdurige blessures. Met kunst en vliegwerk en de nodige hulp van speelsters uit het tweede team (destijds spelend in de derde klasse) werd het seizoen uitgespeeld met de nodige nederlagen als gevolg. Degradatie naar de tweede klasse was uiteindelijk onvermijdelijk.

Maar de start van het nieuwe seizoen in de tweede klasse is uiteindelijk veelbelovend. Met een fitte en gezonde selectie wist DIOS de eerste twee wedstrijden in de tweede klasse overtuigend te winnen.

Vorige week hadden de Oldemarktsters geen kind aan Swette Switters uit Scharnegoutum.

Met de overduidelijke cijfers van 8-25, 15-25, 20-25 en 11-25 toog DIOS gesterkt terug naar Oldemarkt.

Vrijdagavond boekten de Oldemarktsters tijdens de thuiswedstrijd in MFC Dalzicht opnieuw een klinkende overwinning op een jeugdig HeVoC ’89 uit Heerenveen. Met 25-13, 25-10, 25-14 en 25-12 werd opnieuw met ruime setcijfers met 4-0 gewonnen.

Met deze resultaten staat DIOS voorlopig op de tweede plaats in de tweede klasse met een punt achterstand op SVM uit Marknesse, dat al een wedstrijd meer heeft gespeeld. DIOS hoopt het verloren gegane terrein na de degradatie van het afgelopen seizoen zo snel mogelijk weer terug te veroveren en zetten volop in op een snelle promotie terug naar de eerste klasse.

Geplaatst in Wedstrijdverslagen D1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.