Flitsende start heren DIOS tegen Oudehaske

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS uit Oldemarkt kwamen flitsend uit de startblokken in de eerste competitiewedstrijd in de Promotieklasse D van de Regio Noord. Tegenstander Oudehaske, waar in de voorgaande jaren moeizame wedstrijden tegen werden gespeeld, werd in de eerste set van het veld geblazen. In het vervolg bood Oudehaske wel meer tegenstand, maar dat weerhield Camping Krolsbergen/DIOS niet om de wedstrijd met overtuiging met 3-1 te winnen.

Coach Kees Verbeek begon de wedstrijd met spelverdeler Miquel Verbeek, met in zijn diagonaal Sigurd van Starkenburg, de midaanvallers Martijn Onstwedder en Johan Dijkstra en de buitenaanvallers Dennis Damhuis en Marco Plat. Leon van der Heide speelde als libero.

Vanaf het begin van de wedstrijd namen de Oldemarkters het initiatief in handen. Met een sterke servicedruk en gevarieerde aanvallen, zowel hard als tactisch, nam DIOS in de eerste set een grote voorsprong. Vanaf 18-3 wist Oudehaske nog wel een paar punten in te lopen, maar het gat was al definitief geslagen. DIOS wist de set met een ruime marge op 25-14 te winnen.

In de tweede set was Oudehaske beter bij de les en bood het meer tegenstand. De Oldemarkters hielden echter het heft in handen door lange tijd in de set een paar punten voorsprong te houden. In de slotfase van de tweede set kwam Oudehaske nog gevaarlijk terug, maar de Oldemarkters wisten deze set met een minimaal verschil op 25-23 naar zich toe te trekken.

Bij het begin van de derde set werd diagonaalspeler Sigurd van Starkenburg vervangen door Bastiaan van de Haar. Even leek het erop, dat het opnieuw, zoals vaker in de voorgaande seizoenen, een spannende wedstrijd zou worden. Oudehaske nam door slordigheden in de verdediging van DIOS een 1-6 voorsprong. Coach Verbeek zag zich genoodzaakt een time-out te nemen. Vanaf dat moment kwam DIOS punt voor punt voor punt weer dichterbij, mede dankzij de prima aanvallen van Bastiaan van de Haar. Halverwege de set op 15-15 kwam DIOS langszij en vanaf dat moment lieten de Oldemarkters er geen twijfel over bestaan wie er deze avond de beste was. Met slimme midaanvallen van Johan Dijkstra en krachtige uithalen van Dennis Damhuis kwam DIOS op een paar punten voorsprong. Vanaf 20-17 werd er prima verdedigd door DIOS, waardoor de aanvallers het karwei konden afmaken op 25-20.

De vierde set werd uiteindelijk de spannendste set van de wedstrijd. Oudehaske en DIOS gingen lange tijd gelijk op. In de slotfase kreeg Oudehaske de kans om nog een punt te pakken door slordige fouten aan de kant van DIOS. De slotset ging dan ook naar de bezoekers met 25-27. Met een 3-1 overwinning op Oudehaske zijn de Oldemarkters de competitie goed begonnen.

“Jammer, dat we in de slotfase van de vierde set door persoonlijke fouten de set nog moesten inleveren. Maar ik heb vandaag een team gezien, dat voor elkaar wil werken en elkaars fouten wil corrigeren. Als je dan de start van de competitie met een 3-1 winst afsluit geeft dat vertrouwen voor het vervolg.”, aldus coach Kees Verbeek.