Maximale winst voor heren DIOS tegen Rouveen

De heren van IMEC/DIOS speelden afgelopen week in Staphorst tegen de reserves van Rouveen. Na de ongelukkige nederlaag tegen koploper CSV herstelden de lange mannen uit Oldemarkt zich prima door Rouveen geen set te gunnen. Hoewel het in de derde set nog even spannend leek te worden wist IMEC/DIOS de volle winst mee te nemen naar Oldemarkt. Door het verlies van koploper CSV tegen Vovem’90 3 stegen de Oldemarkters weer naar de tweede plaats. Met een wedstrijd minder gespeeld en drie punten minder kan IMEC/DIOS weer langszij komen bij koploper CSV.

DIOS startte in de basis met Dennis Damhuis, Martijn Onstwedder, Miquel Verbeek, Richard Nijholt, Roelof Onstwedder en Berend Dekker. In de eerste set hadden de mannen uit Oldemarkt geen kind aan de jonge ploeg uit Rouveen. Al vrij snel in de set werd er door degelijke aanvallen van DIOS een voorsprong genomen. Rouveen probeerde door tactisch geplaatste ballen de verdediging van DIOS te ontregelen, maar de verdediging van DIOS gaf geen krimp en wist vanuit die verdediging de aanval steeds weer op te bouwen en de voorsprong te vergroten. Deze voorsprong werd sterk uitgebreid door een sterke servicedruk van spelverdeler Miquel Verbeek in het midden van de set. Rouveen wist zich geen raad met deze sterke service en mede door de goede blokkering van DIOS werden er acht punten op rij gescoord. In de eindfase van de set mocht Rouveen nog enkele punten scoren door pass en servefouten aan DIOS-zijde. Uiteindelijk wist DIOS de set te winnen met een ruime voorsprong van 14-25.

De start van de tweede set was moeizamer. De midaanval van Rouveen begon te lopen en daar had de verdediging van DIOS zichtbaar moeite mee. Al vroeg in de set werd Erwin van Dijk door trainer/coach Jan Betten in de ploeg gebracht voor Roelof Onstwedder. Dit gaf in eerste instantie nog niet het gewenste effect. Doordat ook de servicedruk van DIOS in de tweede set minder was kon Rouveen lang bij blijven. In de slotfase wist DIOS met haar kenmerkende harde aanval afstand te nemen en ook deze set te verzilveren met 17-25. In het begin van de derde set leek DIOS de wedstrijd nog spannend te willen maken. Door concentratieverlies nam Rouveen brutaal een 6-0 voorsprong. De midaanvallers van Rouveen wisten menig punt te scoren. Trainer/coach Jan Betten nam een time-out en wist DIOS op tijd te motiveren om de klus te klaren. Wat volgde was een spannende inhaalrace van DIOS-zijde met harde aanvallen en knappe verdedigingsacties. Ruim over de helft van de set hadden de mannen uit Oldemarkt de wedstrijd weer onder controle. In de eindfase speelde DIOS de wedstrijd knap uit met goede aanvallen en wist ook de derde set nog degelijk te winnen met 21-25.

Door dit resultaat stijgt DIOS weer naar de tweede plaats en heeft het door het verlies van koploper CSV de koppositie weer in het vizier. Dinsdagavond spelen de heren van DIOS om 20.15 uur thuis in MFC Dalzicht tegen het op de 7e plaats staande van Dalfsen/Ruutvoorn 2.