Volleybalvereniging DIOS klaar voor 50-jarig jubileum
Dames VC Sneek geven DIOS-feest glans

Nog een paar dagen te gaan en dan is het zover. De jubileumcommisie van de Volleybalvereniging DIOS uit Oldemarkt zet de komende dagen nog wat puntjes op de i en dan kan het feest ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van DIOS in het komende weekend losbarsten. De absolute eye-catcher van het jubileumweekend zal de bijdrage zijn van de damesselectie van voormalig landskampioene VC Sneek a.s. zaterdag.

A.s. vrijdag, 1 september, is het precies 50 jaar geleden, dat de Volleybalvereniging DIOS in Oldemarkt is opgericht. Aanvankelijk opererend als een kleine vereniging op een bescheiden rayonniveau is DIOS in de loop der jaren uitgegroeid tot een vereniging, dat zich in de afgelopen tien jaar zowel op het herenniveau, als op het damesniveau nadrukkelijk liet zien op het hogere Regioniveau.

De jubileumfestiviteiten beginnen vrijdagavond om 20.00 uur met een receptie voor genodigden in de foyer van MFC Dalzicht. Wethouder van sportzaken van de gemeente Steenwijkerland, Douwe Oosterveen, zal daar in ieder geval bij aanwezig zijn en het jubilerende bestuur toespreken.

Zaterdag, 2 september, overdag staat volledig in het teken van sportactiviteiten. De jeugdcommissie van DIOS heeft een gevarieerd sport/volleybalprogramma voor de jeugdleden van DIOS voorbereid. Deze activiteit begint om 10.00 uur en zal duren tot ongeveer 12.00 uur.

Daarna wordt de sporthal omgetoverd voor het hoogtepunt van de dag: een internationale oefenwedstrijd tussen de damesselecties van VC Sneek en het Duitse USC Munster.

Hoewel VC Sneek, landskampioene van 2015 en 2016, afgelopen mei de eer om het kampioenschap van Nederland in een tweestrijd aan Sliedracht Sport moest laten, blijft VC Sneek natuurlijk een topploeg in Nederland. In USC Munster treft het een sterke tegenstandster, dat al jaren meedraait in de top van de sterke Duitse Bundesliga. Het belooft op voorhand een mooie en spannende wedstrijd te worden op het centre-court van MFC Dalzicht in Oldemarkt.

Iedereen in de wijde omgeving is welkom om voor een bescheiden entree van € 2,00 deze internationale oefenwedstrijd tussen VC Sneek en USC Munster bij te wonen. De jubileumcommissie van DIOS vraagt belangstellenden, die de wedstrijd bij willen wonen wel om zich even op te geven via het contactformulier op de website van DIOS: www.diosvolleybal.nl

Belangstellenden kunnen, na opgave via de website van DIOS, de entree van € 2,00 aan de kassa van de zaal betalen, die vanaf 12.45 uur open is. De warming-up en het inspelen van de beide topteams begint om 13.00 uur en de oefenwedstrijd zal aanvangen om 13.45 uur.

Na een korte pauze, na afloop van de oefenwedstrijd tegen USC Munster, zal de damesselectie van VC Sneek vanaf 16.15 uur een volleybalclinic verzorgen met en voor de seniorleden van DIOS, aangevuld met de beide B-jeugdteams van DIOS. Deze volleybalclinic zal ongeveer anderhalf uur in beslag nemen.

In de avonduren wordt het jubileumweekend vanaf 20.30 uur afgesloten met een gezellig feest voor leden, oud-leden, sponsoren en oud-sponsoren in de foyer van MFC Dalzicht.

“We zijn er in geslaagd om een prachtig programma voor ons jubileumweekend op te stellen. Met als hoogtepunt natuurlijk de bijdrage van oud-landskampioene VC Sneek. Daar zijn we enorm trots op. Dit was alleen maar mogelijk dankzij de bijdrage van onze sponsoren: De RABO-bank, Assurantie Advieskantoor Brandsma en het Bercoop Fonds, beiden uit Oldeberkoop. We zijn hen daar dan ook heel dankbaar voor. Samen maken we er een mooi feestje van”, aldus voorzitter Kees Verbeek van DIOS.

Geplaatst in Bestuur, SAC.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.