Nipte nederlaag heren DIOS in topduel

De heren van IMEC/DIOS speelden afgelopen week in Zwolle een topduel om de koppositie in de tweede klasse tegen koploper CSV. In een kwalitatief hoogstaande en enerverende wedstrijd gaven beide ploegen elkaar weinig toe. Zowel IMEC/DIOS als CSV gingen tot het uiterste om dit topduel te winnen. Dit leverde een prachtige wedstrijd op van hoogstaand volleybal. In de beste wedstrijd sinds tijden van IMEC/DIOS moesten de lange mannen uit Oldemarkt uiteindelijk in de slotfase met een nipt verschil hun meerdere erkennen in CSV. Ondanks het nipte verlies overheerste bij IMEC/DIOS na afloop tevredenheid over het behaalde niveau. Niet de sterkste, maar de gelukkigste ploeg had gewonnen.

DIOS begon de wedstrijd met Roelof Onstwedder, Berend Dekker, Dennis Damhuis, Batiaan van der Haar, Martijn Onstwedder en Miquel Verbeek in de basis. In de beginfase werd al duidelijk, dat het een pittige strijd zou worden. Zowel CSV als DIOS vertoonden veel aanvalskracht en een goede verdediging, zodat de strijd tot halverwege de eerste set gelijk op ging. Na enkele blokfouten aan DIOS-zijde nam trainer/coach Jan Betten een time-out op de stand 18-14. Dankzij een aantal technisch discutabele setups van de spelverdeler van CSV, die in de ogen van de scheidsrechter door mochten gaan behield CSV in de slotfase de voorsprong, ondanks snoeiharde aanvallen van Martijn Onstwedder en Dennis Damhuis. CSV haalde de eerste setwinst binnen met 25-19.

Vanaf de tweede set werd de zwakke spelverdeler van CSV meerdere keren afgefloten, hetgeen de wedstrijd terecht meer in evenwicht bracht. Dankzij een goede blokkering, goed verdedigend werk en loepzuivere aanvallen liep DIOS uit naar een 12-18 voorsprong. Het moment voor CSV om een time-out aan te vragen. De aanwijzingen van de coach van CSV bleken genoeg voor CSV om terug te komen tot 17-18. In de slotfase liet DIOS zien over meer power te beschikken met harde aanvallen van Dennis Damhuis, Roelof en Martijn Onstwedder en Berend Dekker. Met 19-25 trok DIOS de stand weer gelijk.

De derde set moest beslissen wie na het duel aan kop van de stand zou komen. Tot de middenfase van de set ging de strijd weer gelijk op. Vanaf 10-10 nam CSV een lichte voorsprong, die ze tot 20-16 wisten vast te houden. De mannen uit Oldemarkt streden in de slotfase om elk punt en dankzij het krachtige aanvalsspel kwam DIOS terug tot 23-23. Twee ongelukkige momenten, waaronder een servefout van DIOS bepaalden, dat CSV de gelukkigste werd, door de derde set met 25-23 en daarmee de wedstrijd met 2-1. Daarmee behield CSV de koppositie en zakte DIOS op korte afstand naar de derde plaats.