Heren DIOS nemen revanche op zichzelf

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS hebben, na de gevoelige nederlaag tegen Set Up IJsselmuiden vorige week, revanche op zich zelf genomen. In een degelijke wedstrijd, waarin het de tweede set onnodig uit handen gaf, wisten de Oldemarkters de wedstrijd tegen BEO uit Bakhuizen alsnog overtuigend te winnen met 3-1. Door dit resultaat blijft Camping Krolsbergen/DIOS op de vijfde plaats staan in de Promotieklasse Noord.

De inzinking van vorige week bleek, gezien het vertoonde spelpeil in de wedstrijd tegen BEO, vooralsnog dan ook een incident. Trainer/coach Klaas Veenma begon de wedstrijd met spelverdeler Miquel Verbeek, met in zijn diagonaal Marco Plat, de buitenaanvallers Bastiaan van de Haar en Dennis Damhuis en de midaanvallers Albert Berger en Martijn Onstwedder.

Bastiaan van de Haar startte sterk met een serie lastige services, zodat DIOS vanaf het begin op een 5-0 voorsprong kwam. Door onregelmatigheden in de pass van DIOS kwam BEO echter terug en kwam het op 9-9 weer langszij. Vanaf dat moment had DIOS echter het initiatief. Met een goede serviceserie van Albert Berger nam DIOS in de middenfase afstand van BEO op 17-11. In de slotfase van de set kwam BEO nog wel iets terug, maar na een time-out van coach Veenma wisten Dennis Damhuis en Marco Plat via de blokkering van BEO te scoren, zodat de eerste set voor DIOS was met 25-19.

Dat beide teams vlak bij elkaar staan in de stand werd in de tweede set duidelijker zichtbaar. BEO bood meer tegenstand en nam in het begin van de set een lichte voorsprong. Twee verdedigende fouten van BEO boden Martijn Onstwedder de mogelijkheid om dit op de midpositie meteen af te straffen met harde aanvallen, waardoor DIOS op een 7-6 voorsprong kwam. De Oldemarkters hielden deze voorsprong tot diep in de set vast, onder andere door goed blokkerend werk van Albert Berger. In de slotfase ging het voor DIOS mis. Vanaf 22-19 kwam BEO door fouten aan DIOS-zijde op gelijke hoogte op 23-23. Sigurd van Starkenburg kwam nog in het veld voor Marco Plat, maar de set ging alsnog naar BEO met 23-25.

Aan het begin van de derde set kwam ook Roelof Onstwedder in het veld voor Bastiaan van de Haar. Na een lichte voorsprong voor DIOS ging de strijd tot 11-11 gelijk op. Johan Dijkstra kwam op de midaanval voor de moegestreden Albert Berger en scoorde meteen een punt. Vanaf dat moment had DIOS het heft in handen. Met gevaarlijke services van Roelof Onstwedder en Johan Dijkstra en een goede blokkering van Dennis Damhuis sloeg DIOS een gaatje, dat het in de eindfase niet meer afstond. Met 25-21 ging de set naar DIOS.

In de vierde set was de tegenstand van BEO gebroken. Sigurd van Starkenburg zette de verdediging van BEO met zijn goede service onder druk, waardoor BEO menig bal simpel inleverde bij DIOS. Spelverdeler Miquel Verbeek kon zijn aanvallers steeds beter vinden en dat resulteerde in prachtige aanvallen van Dennis Damhuis en Martijn Onstwedder. BEO besloot steeds meer risico te nemen met de service, maar deze tactiek pakte verkeerd uit, want de een na de andere service vloog buiten de lijnen. Richting de slotfase hadden de Oldemarkters dan ook een comfortabele voorsprong op 19-12. Uiteindelijk sloot DIOS de wedstrijd winnend af met setwinst op 25-17.