Heren DIOS verslikken zich in Set Up

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS leden een gevoelige nederlaag tegen een jong en enthousiast Set Up IJsselmuiden 2. In een wedstrijd, waarin de Oldemarkters geen moment het niveau behaalden van de voorgaande wedstrijden ging Set Up er met de overwinning vandoor. Hoewel Camping Krolsbergen/DIOS voldoende mogelijkheden kreeg om de wedstrijd te kantelen werden deze niet benut met als uiteindelijk resultaat een 3-1 nederlaag.

Trainer/coach Klaas Veenma begon de wedstrijd met spelverdeler Miquel Verbeek, met Sigurd van Starkenburg in zijn diagonaal, de midaanvallers Martijn Onstwedder en Johan Dijkstra en de buitenaanvallers Roelof Onstwedder en Dennis Damhuis.

Het jeugdige Set Up IJsselmuiden, duidelijk gegroeid in het afgelopen jaar, maakte het DIOS vanaf het begin moeilijk. Toch ontliep het niveauverschil tussen beide teams elkaar weinig, zodat het publiek vier spannende sets kreeg voorgeschoteld. Set Up zette vanaf het begin van de eerste set de verdediging van DIOS met strakke services onder druk. De passers van DIOS hadden hier moeite mee, maar ondanks dat wist DIOS aanvallend voldoende te scoren om gelijke tred te houden tot 13-13. Met een paar machtige aanvallen van Dennis Damhuis liep DIOS uit naar een voorsprong op 16-20. In de slotfase van de set wist Set Up met een gevaarlijke service te scoren, terwijl de aanval bij DIOS haperde, waardoor DIOS de ploeg uit IJsselmuiden de gelegenheid gaf om terug te komen tot 22-22 en Set Up vervolgens de set wist te winnen met 25-22.

Ook in de tweede set waren beide teams aan elkaar gewaagd. Een verdedigend en passend worstelend DIOS tegenover een enthousiast aanvallend Set Up, waar ook menig aanval buiten de lijnen belandden. Het gevolg was een strijd waarin beide teams vrijwel de gehele set slechts twee punten van elkaar verwijderd waren. In de slotfase wist DIOS door te drukken met twee scorende aanvallen van Roelof Onstwedder, zodat de tweede set werd gewonnen met 22-25.

In de derde set, met Albert Berger voor Johan Dijkstra op de midaanval en Marco Plat op de diagonaal voor van Starkenburg, keek DIOS al snel tegen een achterstand aan. DIOS had grote moeite om de gevaarlijke service van Set Up onder controle te krijgen en kwam in het eerste gedeelte van de set amper aan fatsoenlijke aanvallen toe. Dit resulteerde in een grote achterstand op 18-10. Maar na een time-out toonden de Oldemarkters veerkracht. Sigurd van Starkenburg kwam terug op de diagonaal voor Marco Plat. Mede dankzij een goede serviceserie van Sigurd van Starkenburg kwam DIOS terug tot 21-20. In de slotfase liet DIOS het lopen door aanvallend te falen. Met een service-ace van Set Up werd de set beslecht op 25-20.

In de vierde set ontrolde zich een haast vergelijkbaar scenario. Opnieuw was het Set Up, dat een ruime voorsprong nam op 7-1. Marco Plat wist aanvallend een aantal punten te scoren via het blok van Set Up, waardoor DIOS weer dichterbij kroop. Met een snelle midaanval van Martijn Onstwedder kwam DIOS terug tot 10-8. In de middenfase van de set kwam DIOS door goed blokkerend werk en technische fouten van Set Up weer op voorsprong op 14-17. Set Up zette nog eens aan en kwam terug tot 20-20. In de slotfase waren het met name de fouten aan DIOS-zijde, die Set Up alsnog de overwinning bezorgde met 25-22.

Ondanks het verlies blijft DIOS op de vijfde plaats van de ranglijst staan.