Dames DIOS scoren belangrijk punt

Hoewel de competitie nog niet halverwege is traden de volleybaldames van Ten Veen Tweewielers/DIOS voor de tweede keer dit seizoen aan tegen koploopster en kampioenskandidaat nummer één Flash Nieuwleusen. Werd de uitwedstrijd nog kansloos verloren, dit keer bood Ten Veen Tweewielers/DIOS beduidend meer tegenstand, al leek het daar in de eerste set niet op. Maar gaandeweg de wedstrijd kregen de Oldemarktsters steeds meer grip op de wedstrijd met een fraaie zege in de slotset als gevolg, hetgeen een kostbaar punt opleverde.

Trainer/coach Brent Knol begon met spelverdeelster Mieke Schokker, met in haar diagonaal Anne Hoogma, de buitenaanvalsters Deborah van der Valk en Janneke Dekker en de midaanvalsters Mariëlle Verbeek en Marle Mulder. Marieke Braad speelde als verdedigende libero.

Flash Nieuwleusen, dat al ruim op kop gaat in de competitie, zette de verdediging van DIOS vanaf het begin onder druk met harde services en gevarieerde aanvallen. De Oldemarktsters kregen er geen vat op, waardoor Flash al snel een ruime voorsprong kon nemen en die ook niet meer uit handen gaf. In lijn met de eerder gespeelde uitwedstrijd won Flash met een groot verschil met 10-25.

Vanaf het begin van de tweede set stroopte DIOS de mouwen op en vocht voor elke geboden kans. Flash nam aanvankelijk een lichte voorsprong, maar DIOS knokte zich met een prima service van Mariëlle Verbeek en slimme aanvallen van Janneke Dekker terug tot 10-10. Hoewel DIOS verdedigend steeds beter begon te spelen was het met name de aanval van Flash dat de boventoon voerde. Na een time-out voor de Oldemarktsters op 12-17 kwam DIOS dankzij onder andere een prachtige aanval van Anne Hoogma nog terug tot 15-18. In de slotfase wist Flash door te drukken en de set winnend af te sluiten met 17-25.

Het spelbeeld bleef in de derde set onveranderd. Een hard werkend DIOS met prachtige verdedigende acties van libero Marieke Braad tegenover een sterk aanvallend Flash leverde voor het team uit Nieuwleusen een grote voorsprong op. Maar vanaf 8-20 groeiden de Oldemarksters in de wedstrijd. Met tactisch geplaatste ballen van Mieke Schokker, een prima blokkering van Mariëlle Verbeek en harde aanvallen van Deborah van der Valk kwam DIOS terug tot 16-22. De opgebouwde marge van Flash was echter voldoende om alsnog de set binnen te slepen met opnieuw 17-25.

DIOS nam het goede gevoel van de derde set mee naar de vierde. De Oldemarktsters maakten het de titelkandidaat steeds moeilijker. Vanaf het begin nam DIOS het initiatief. Mede door de goede service en een strakke diagonale aanval van Anne Hoogma kwam DIOS op een 9-5 voorsprong. Flash kwam echter met harde aanvallen sterk terug, kwam langszij en op een 10-13 voorsprong. Met een sterk blok van Marle Mulder en Mariëlle Verbeek trok DIOS de stand weer gelijk op 13-13. Vanaf dat moment was DIOS de bovenliggende partij, ook doordat er steeds meer fouten slopen in het spel van Flash. Mieke Schokker wist met haar strakke service de stand naar 16-13 te liften. Flash bleef in het spoor van DIOS, maar met twee tactische doortikballen wist Mieke Schokker DIOS opnieuw een voorsprong te bezorgen op 23-20. In de slotfase kwam Flash nog terug tot 23-23. Na een time-out van coach Knol beslisten Deborah van der Valk en een mislukte aanval van Flash de eindstand: 25-23.