Heren DIOS doen goede zaken

De volleybalheren van Camping Krolsbergen/DIOS hebben goede zaken gedaan in de competitie van de Promotieklasse Noord. Na de klinkende overwinning op HeVoC ’89 vorige week werd vrijdagavond de opgaande lijn doorgetrokken door ook de reserves van Reflex uit Kampen aan de kant te zetten. Met een maximale winst bleven de vijf punten ook deze keer in Oldemarkt. Door deze overwinning stijgt Camping Krolsbergen/DIOS waarschijnlijk naar de vijfde plaats op de ranglijst.

Trainer/coach Klaas Veenma moest het stellen zonder de afwezige midaanvaller Martijn Onstwedder en de langdurig geblesseerde Leon van der Heide. Hij begon de wedstrijd met spelverdeler Miquel Verbeek, met Sigurd van Starkenburg in zijn diagonaal, de midaanvallers Johan Dijkstra en Albert Berger en de buitenaanvallers Dennis Damhuis en Marco Plat.

DIOS kwam goed uit de startblokken en nam met de gevaarlijke service van Marco Plat en prima aanvallen van Dennis Damhuis meteen een voorsprong op 6-1. Halverwege de set kwam Reflex vanaf 13-9 langzaam dichterbij, doordat de servicepass bij DIOS haperde. Vanaf 17-16 liepen de Oldemarkters redelijk eenvoudig uit naar 24-16 door goed aanvalsspel van Marco Plat en de goede blokkering van Albert Berger. In de eindfase verslapte DIOS enigszins, zodat Reflex nog terugkwam tot 24-20. Na een time-out van coach Veenma zorgde Albert Berger voor het verlossende punt op 25-20.

In het begin van de tweede set waren de rollen in eerste instantie omgekeerd. Doordat de aanvallers van DIOS onvoldoende druk uitoefenden op de verdediging van Reflex namen de Kampenaren brutaal de leiding, maar door de machtige aanvallen van Dennis Damhuis en Johan Dijkstra kwam DIOS op 10-10 weer langszij. Tot de slotfase van de set bleven beide teams redelijk in evenwicht mede door slordigheden in de aanval en de passing van DIOS. In de slotfase was het DIOS, dat met prima aanvallen van Marco Plat en Sigurd van Starkenburg toch het verschil maakte. Met een slimme dunk van Dennis Damhuis werd ook de tweede set gewonnen met 25-20.

In de derde set leken de Oldemarkters alles onder controle te hebben. Met prachtige aanvallen van Sigurd van Starkenburg, Marco Plat, Albert Berger en Johan Dijkstra nam DIOS een 14-10 voorsprong. Reflex echter gaf zich niet zo maar gewonnen en streed voor elke bal. Aanvallend verminderde de druk van DIOS, waar Reflex handig van profiteerde, want het kwam in de eindfase zelfs op een 20-22 voorsprong. Coach Veenma bracht Bastiaan van de Haar in het veld voor Albert Berger. Na opnieuw een punt voor Reflex nam coach Veenma een time-out. In de slotfase wist DIOS met een goed blok van Johan Dijkstra en een strakke service van Marco Plat weer langszij te komen op 23-23. Met twee krachtige uithalen van Dennis Damhuis trok DIOS de set alsnog over de streep met 25-23.

In de slotset leek Reflex de tegenstand op te geven. De aanvallers van DIOS konden zich naar harte lust uitleven en spelverdeler Miquel Verbeek wist hen dan ook prima te vinden vanuit een solide pass. De slotset werd dan ook met overmacht gewonnen door de Oldemarkters met 25-15.